Bakan Çavuşoğlu Aydın’da

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhur İttifakı’nın Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş’a destek için Aydın’a geldi. İş dünyası temsilcileriyle buluşan Çavuşoğlu, “Aydın’ın ve ilçelerinin eski hüviyetini kazanacağına inanıyorum. Biz..

Bakan Çavuşoğlu Aydın’da
Yayınlanma: Güncelleme: 121 views

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhur İttifakı’nın Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş’a destek için Aydın’a geldi. İş dünyası temsilcileriyle buluşan Çavuşoğlu, “Aydın’ın ve ilçelerinin eski hüviyetini kazanacağına inanıyorum. Biz bunun için elimizden gelen desteği sağlayacağız.” dedi.

Aydın’ın Ticaret Odası, Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Esnaf Odaları’nın temsilcileri; iş insanları ve partililerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantı Efeler’de düzenlendi. Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen ve MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan, yerel seçimlerde Cumhur İttifakı’nın zaferi için çalışmaya devam ettiklerini ifade etti.

“SAĞLIK VE SPOR TURİZMLERİNDEN EN İYİ ŞEKİLDE FAYDALANMAK İSTİYORUZ”

Geçen hafta Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi, şimdi de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu ağırlamanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Cumhur İttifakı’nın Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, 31 Mart akşamı Aydın’da destan yazacaklarını ve bu destanı tüm ülkenin konuşacağını ifade etti. Pakdemirli’nin Aydın ziyaretinde verdiği müjdelerle Aydın’ın kalkınmasına katkı sağlayacağını vurguladı. Savaş, “Aydın’ın eksikliklerini biliyoruz. Mevcut belediye başkanı kimseyle diyalog kurmadığı için bu eksikleri göremiyor veya görmek istemiyor. Önümüzdeki dönem bu eksiklerimizi gidereceğiz. Ülkemizde turizmin başkenti olan Antalya’yla rekabet içinde olacağız. 2023 hedeflerimiz arasında 50 milyon turist, 50 milyar dolar turizm geliri hedefimiz var. Aydın bu pastadan niye faydalanmasın. Hep birlikte bununla mücadele edeceğiz. Bakanım Antalyalı ama Aydın’ın Antalya’dan farklı bir zenginliği var. O da termal zenginliğimiz. Bu bizim çok önemli bir artımız. Şu an jeotermali sadece elektrik üretiminde kullanıyoruz. Biz bunu turizmde, tarımda, kent ısıtmasında kullanamıyoruz. Bu şehrin kalkınması ve gelişmesi adına o termallerden faydalanacağız ve bunu hep birlikte ortak akılla gerçekleştireceğiz. Aydın’ın güneşi, denizi ve kumsalı var ve 2 önemli turizm bölgemiz mevcut. Biz sağlık, spor turizmlerinden en iyi şekilde faydalanmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“HALKIMIZIN AYDIN MİLLİYETÇİLİĞİ YAPACAĞINA BEN İNANIYORUM”

Kongre turizminden de faydalanmak istediklerini belirten Savaş, “Kuşadası’nda bir kongre merkezimiz var ama bugün onu değerlendiremiyoruz. Biz bunu hayata geçireceğiz. Sayın Bakanımızdan ve diğer bakanlarımızdan önemli toplantılarını burada yapmalarını isteyeceğiz. Fakat bugün bunların hiçbirinden faydalanamıyoruz. Şimdi diyeceksiniz ki ’16 yıldır iktidarsınız niye yapmadınız?’ AK Parti iktidarı olarak biz Aydın’a 23 buçuk milyarlık yatırım yaptık. Ama bir tarafımız hep eksikti, şimdi 31 Mart bu eksiği gidermek için bir fırsat. 31 Mart günü halkımızın Aydın milliyetçiliği yapacağına ben inanıyorum. Ben halkımızdan Aydın için oy kullanmasını istiyorum.” dedi.

“AYDIN’A NE ÖĞRENCİ GELİR, NE YATIRIMCI, NE DE TURİST GELİR”

Aydın’a ikinci ve üçüncü üniversitesini kazandırmak istediklerini ifade eden Savaş, “Bu üniversitelerimizi ilimize kazandırmak için önce altyapımız hazır olmalı. Aydın’ı yaşanabilir ve kendi kendine yetebilen bir kent yapmalıyız. Siz Aydın’ı cazip hale getirmediğiniz zaman ne öğrenci gelir ne yatırımcı ne de turist gelir. Bunların gelebilmesi için büyükşehir belediyesinin 17 ilçe, 8 bin metrekare alan ve bir milyon 100 bin vatandaşın refahı için çalışması lazım. Fakat bizim büyükşehir belediyemizin hâlâ imar planı yönetmeliği yok.” diye konuştu.

“BEN AYDIN’IN ESKİ HÜVİYETİNE KAZANACAĞINA İNANIYORUM”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hedefleri arasında bulunan 50 milyon turist hedefine ulaşmaya az kaldığını, ancak gelir seviyesinin çok altta kaldığını belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Biz bu hedeflerimizi sayı olarak yakaladık, hatta 60 milyon turist sayısına ulaşacağımıza inanıyorum. Fakat, turizm gelirimizi artırabilmemiz için sağlık turizminde, spor turizminde eksikliklerimizi bu bölgede gidermemiz gerekiyor. Aydın bu turizm gelirinden niye faydalanmasın. Aydın 12 ay turizm potansiyeline sahip. Bunu hayata geçirebilecek olan kişi de Mustafa Savaş’tır. Parayı ve ekonomiyi yönetmesini bilen, voleybol takımı yöneticiliği yapan birisi. Ama bu gelirlerden faydalanmak için önce altyapı hazırlamamız gerekiyor. Her şeyi devletten beklemememiz lazım. Kuşadası’nda bir golf sahasının yanına üç, dört tane daha eklediğiniz zaman alın size spor turizmi ve bu turist normal bir turiste göre 5 kat daha fazla para harcıyor. Kuşadası ve Didim eskiden en gözde turizm merkezlerimizdendi. Ama bugün istediğimiz seviyede değil. Ben Aydın’ın ve ilçelerinin eski hüviyetini kazanacağına inanıyorum. Biz bunun için elimizden gelen desteği sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, toplantı sonrası Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş’a destek istemek ve Kuşadası’nın turizm kapasitesini incelemek üzere Efeler’den ayrıldı. Aydın Denge Gazetesi

ResimLink - Resim Yükle

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.