Yarım asırlık tapu hasretleri sona erdi

Aydın’ın İncirliova İlçesinde 96 ailenin 50 yıllık tapu hasreti sona erdi. İncirliova Belediyesi tarafından organize edilen aşure hayrı sonrasında düzenlenen törenle tapular hak sahiplerine verildi. Tapuları alan vatandaşlar büyük mutluluk..

Yarım asırlık tapu hasretleri sona erdi
Yayınlanma: Güncelleme: 195 views

Aydın’ın İncirliova İlçesinde 96 ailenin 50 yıllık tapu hasreti sona erdi. İncirliova Belediyesi tarafından organize edilen aşure hayrı sonrasında düzenlenen törenle tapular hak sahiplerine verildi. Tapuları alan vatandaşlar büyük mutluluk yaşadı.

Yarım asırlık tapu hasretleri sona erdi

Gerenkova Mahallesinde 40 dönüm arazi üzerine 50 yıl önce yapılan 95 müstakil evin tapuları yapılan törenle İncirliova Belediye Başkanı Aytekin’nın da katılımıyla hak sahiplerine dağıtıldı. Vatandaşlara aşure ikram edildikten sonra düzenlenen tapu törenine AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Celbek, Mahalle Muhtarı Ayhan Bilici’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda vatandaş katıldı.  Tapularına kavuşan vatandaşlar büyük mutluluk yaşadı.

Yarım asırlık tapu hasretleri sona erdi

“İKİ GÜZELLİĞİ BİRLİKTE YAŞADIK”

Tapu töreninde konuşma yapan Belediye Başkanı Aytekin Kaya, “Gerenkova mahallemizde bugün iki güzelliği birlikte yaşadık. Aşure hayrımızda bereketi paylaşırken 50 yıllık tapu sorununu da çözüme kavuşturduk. Bu insanlar burada yıllardır yaşıyorlar, ancak yaşadıkları yerlerin kendilerine ait tapuları yoktu. Kendilerine ait yerlerde bir işlem yapmak isteseler tüm hissedarlardan imza almak, hepsini ikna etmek zorundalardı. Ne mallarını satabiliyorlar ne de miras sorunlarını çözebiliyorlardı. Biz bu soruna kayıtsız kalmadık. İncirliova Belediyesi olarak yaptığımız imar düzenlemesi ve parselasyon çalışmaları sonucunda 96 hak sahibinin mağduriyetini gideriyor, bugün tapularını veriyoruz.

Yarım asırlık tapu hasretleri sona erdi

Hayırlı olsun. İncirliova Belediyesi olarak her zaman vatandaşlarımızın yanında ve hizmetindeyiz.

Bu sorunun çözümü için çalışma yürüten belediyemiz personellerine, ilgili harita mühendislik bürosunun çalışanlarına ve Gerenkova Mahalle Muhtarımız Ayhan Bilici’ye ayrı ayrı teşekkür ediyorum.  Aşure hayrımızı da Allah kabul etsin. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim kılsın. Allah ağzımızın tadını bozmasın, gönüllerimiz aşure gibi her zaman tatlı, evlerimiz huzurlu ve bereketli olsun” dedi.

ResimLink - Resim Yükle

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.