Selde yıkılan köprüye geçici çözüm Başkan Kaya’dan

Aydın İncirliova İlçesinde geçtiğimiz ay yağan yağmurlar nedeniyle Yalkıdere Çayı üzerine bulunan ve selden dolayı yıkılan köprüye Belediye Başkanı Aytekin kaya geçici çözüm buldu. Toprak dolgusu yapılarak yapılan köprü çalışmaya..

Selde yıkılan köprüye geçici çözüm Başkan Kaya’dan
Yayınlanma: Güncelleme: 104 views

Aydın İncirliova İlçesinde geçtiğimiz ay yağan yağmurlar nedeniyle Yalkıdere Çayı üzerine bulunan ve selden dolayı yıkılan köprüye Belediye Başkanı Aytekin kaya geçici çözüm buldu. Toprak dolgusu yapılarak yapılan köprü çalışmaya başladı.

Selde yıkılan köprüye geçici çözüm Başkan Kaya’dan

Mayıs ayında yağan sağanak yağışlar Yalkıdere Çayının taşmasına ve üzerindeki köprünün zarar görmesine neden oldu.  İsafakılar, Eğrek, Arzular, Karabağ, Hürriyet ve İstiklal mahallelerinden geçerek, Menderes Nehri‘ne dökülen Yalkıdere Çayı, üzerindeki köprü selden zarar görmesi nedeniyle

Devlet Su İşleri tarafından yıkıldı. Köprünün yıkılmasının ardından, araç trafiğinin durduğu bölgede, vatandaşların derenin karşı tarafına geçmek için Aydın- İzmir Karayolu’nu kullanması da kazalara davetiye çıkartıyordu. Vatandaşlardan gelen talep üzerine harekete geçen İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, yıkılan köprünün olduğu yeri, kumla doldurarak, dere üzerinde toprak yol oluşturdu. Geçici olarak açılan toprak yolu, sürücüler kullanmaya başladı. Kaya, “Geçtiğimiz günlerde yoğun yağış sebebiyle meydana gelen taşkın ve sel sonrasında önlem amacıyla Devlet Su İşleri tarafından Yalkıdere Köprüsü yıkılmıştı. Dere içinden araç geçişini sağlamak ve vatandaşlarımızın mağdur olmaması için yeni köprü yapılıncaya kadar dolgu yöntemiyle geçici olarak köprü mevkii yeniden kullanıma açılmıştır” dedi.

 

Selde yıkılan köprüye geçici çözüm Başkan Kaya’dan

ResimLink - Resim Yükle

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.