İYİ Partili başkanın istifa haberi, belediye meclisine katılmama kararı aldırdı

Aydın’ın İncirliova İlçesinin İYİ Partili Belediye Başkanı Aytekin Kaya’nın yapacağı basın toplantısıyla partisinden istifa edeceğini öğrenen İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner, belediyeye gelerek Kaya’yı 2 saatlik görüşmenin ardından..

İYİ Partili başkanın istifa haberi, belediye meclisine katılmama kararı aldırdı
Yayınlanma: Güncelleme: 159 views

Aydın’ın İncirliova İlçesinin İYİ Partili Belediye Başkanı Aytekin Kaya’nın yapacağı basın toplantısıyla partisinden istifa edeceğini öğrenen İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner, belediyeye gelerek Kaya’yı 2 saatlik görüşmenin ardından ikna etti. CHP’nin İYİ Partili Aytekin Kaya’ya destek vermediğini iddia eden Taner, bugün yapılan Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısına katılmama kararı aldı. İYİ Partili 54 meclis üyesi toplantıya katılmazken, Recep Taner, “Millet İttifakının ortakları olarak İYİ Parti’nin destekleri ile o makamlara geliniyor. Ama maalesef o makamlara gelindikten sonra bu destekler unutuldu. Tıpkı İstanbul, Ankara ve diğer Büyükşehirlerde olduğu gibi” dedi.

İYİ Partili başkanın istifa haberi, belediye meclisine katılmama kararı aldırdı

İYİ Parti İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, iddiaya göre Aydın Büyükşehir Belediyesinin kendisine destek vermemesini öne sürerek partisinden istifa edeceğini belirterek basın açıklaması yapacağını duyurdu. Aytekin Kaya’nın İYİ Parti’den istifa edeceği haberi partide şok etkisi yarattı. Devreye giren İL Başkanı Recep Taner, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e durumu iletti. Taner ve il yönetimi İncirliova Belediyesine gelerek Aytekin Kaya ile görüşerek ikna etti. Bir süre sonra gazetecilerin karşısına geçen İYİ Parti İl Başkanı Recep Taner, 54 belediye meclis üyesinin bugün yapılacak büyükşehir belediye meclisine katılmama kararı aldıklarını söyledi.

“BİZİM OYLARIMIZLA O MAKAMA GELDİLER”

Taner, “İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri olarak bugün ki meclis toplantısına katılmama kararı aldık. Millet İttifakının ortakları olarak İYİ Parti’nin destekleri ile o makamlara geliniyor. Ama maalesef o makamlara gelindikten sonra bu destekler unutuldu. Tıpkı İstanbul, Ankara ve diğer Büyükşehirlerde olduğu gibi. Bizim desteklerimizle oraya geldiklerini unutarak kendi partililerinin oyları ile gelmiş gibi bir süreç işledi. Ben İYİ Parti İl Başkanı olarak Aydın Büyükşehir Belediyesine teşkilat kanalıyla bir tane elaman koyamadım. Söke’de de belediye başkanı seçerken bizi yok saydılar orada da tepkimizi koyduk. Bugün de burada geçmişten gelen sıkıntıların devamı yaşandı. Biz diyoruz ki, İYİ parti teşkilatına ittifak ortağı olduğumuzun farkına vararak değer verin. Çünkü önümüzde tekrar seçimeler var. Önümüzdeki yerel seçimlerde Türkiye genelinde ve Aydın’da mümkünse her parti kendi adayıyla çıksın.

Bugün burada İncirliova Belediye Başkanını maalesef yok farz etmek ittifak ortağı olduğunun farkında olmamak bu yaşanan gelişmeleri ortaya çıkardı. Biz İYİ Parti olarak başkanın arkasındayız. Her türlü desteği vermeye de hazırız. Nasıl dün birlikte bir mücadele içinde olarak 28 günde seçimi kazandıysak, önümüzdeki seçimlerde de başkanın arkasında olarak devam edeceğiz. Aytekin Kaya görevinin başındadır. AK Parti’ye falanda gitmiyor.  Aytekin Kaya bizim belediye başkan adayımızdır” dedi. Basın açıklamasına sonradan katılan Kaya ise açıklama yapmadı.

ResimLink - Resim Yükle

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.