İncirliova’da sokak canları sıcak yuvaya kavuşacak

Aydın’ın İncirliova İlçesinde hazineye ait 7 dönüm arazi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yapılması için İncirliova Belediyesine tahsis edildi. Yapılacak proje ile sokaklarda ki sahipsiz hayvanlara yuvaya kavuşacak. Kırsal Yazıdere Mahallesinde hazineye ait 7..

İncirliova’da sokak canları sıcak yuvaya kavuşacak
Yayınlanma: Güncelleme: 59 views

Aydın’ın İncirliova İlçesinde hazineye ait 7 dönüm arazi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yapılması için İncirliova Belediyesine tahsis edildi. Yapılacak proje ile sokaklarda ki sahipsiz hayvanlara yuvaya kavuşacak.

İncirliova’da sokak canları sıcak yuvaya kavuşacak Aydın’ın İncirliova İlçesinde hazineye ait 7 dönüm arazi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yapılması için İncirliova Belediyesine tahsis edildi. Yapılacak proje ile sokaklarda ki sahipsiz hayvanlara yuvaya kavuşacak. Kırsal Yazıdere Mahallesinde hazineye ait 7 dönüm arazi gerekli yazışmalarla İncirliova Belediyesine tahsis edildi. Belediye arazi üzerine proje kapsamında Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yapacak. Burada sokak canları hem sıcak yuvaya kavuşurken, bir yandan da bakım, tedavi, barınma ve eğitimleri yapılacak. Doğa Koruma Milli Parklar (DKMP) onaylı bu proje içerisinde yasaklı ırk sınıfına giren hayvanların barınma ihtiyacı karşılanırken öte yandan merkezde Afet İşleri Müdürlüğü ile entegre bir şekilde rehabilitasyonu sağlanan köpeklerin özel eğitimlerle uzmanlaşması sağlanarak arama kurtarma köpekleri de yetiştirilecek. Belediye Başkanı Aytekin kaya ise Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yapılacak arazi üzerine incelemelerde bulundu. Yazıdere Mahallesi’nde inşa edilecek tesiste köpek, kedi bakım bölümü, büyükbaş hayvanları açık toplama alanı, muayenehaneler, ameliyathane ve eğitim alanları gibi pek çok bölümün yer alacağı tesis için Başkan Kaya, “Bugüne kadar olan süreçte sokak hayvanlarının sağlığı ve vatandaşlarımızın huzuru bağlamında en çok çalışma yapan belediyelerden bir tanesiyiz. Bu yeni tesisimiz ile birlikte bu anlamda yaptığımız çalışmaları başka bir boyuta taşıyacağız. Hem hayvanlarımızı, adeta bir toplama kampına dönüştürülen barınak anlayışından kurtaracak, hem de çevrede insanları rahatsız eden sahipsiz hayvan bırakmayarak vatandaşlarımızın sağlık ve huzurlarını güvence altına alacağız. Yazıdere Mahallemizde hayata geçireceğimiz proje ile örnek bir çalışmaya imza atacağız. Proje kapsamında öncelikle sokak hayvanlarımız sıcak bir yuvaya kavuşmuş olacak. Tesisimize getirilen hayvanların bakım, aşı ve tedavi uygulamalarıveteriner hekimlerimiz tarafından yapılarak, öncelikle hayvanlarımız sağlığına kavuşturulacak. Sonrasında ise bu hayvanlarımızın üremeleri kontrol altına alınıp aşılandıktansonra kulak küpesi ve çipleri takılarak, gönüllülere sahiplendirilecek. Bu sayede yüzlerce hayvanı sokaklardan kurtarmış olacağız” ifadelerine yer verdi. “6 MİLYONLUK YATIRIM” Yerel yönetim ve merkezi yönetim işbirliğinin önemine vurgu yapan Kaya, “Proje alanı devletimize ait, proje için 6 milyon TL’lik bir kaynağı belediye olarak biz sağlıyoruz. Başka projelerde bu durum tam tersi de olabiliyor. Ama burada önemli olan nokta İncirliova’da merkezi yönetim ve yerel yönetim işbirliği ile büyüyen, gelişen bir İncirliova’yı ortaya çıkarabilmek. Biz bunun gayreti içerisindeyiz. Bu anlamda bu alanın Belediyemize tahsis edilmesinde emeği geçen başta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki olmak üzere tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum. İncirliova’mız için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Kırsal Yazıdere Mahallesinde hazineye ait 7 dönüm arazi gerekli yazışmalarla İncirliova Belediyesine tahsis edildi. Belediye arazi üzerine proje kapsamında Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yapacak. Burada sokak canları hem sıcak yuvaya kavuşurken, bir yandan da bakım, tedavi, barınma ve eğitimleri yapılacak. Doğa Koruma Milli Parklar (DKMP) onaylı bu proje içerisinde yasaklı ırk sınıfına giren  hayvanların barınma ihtiyacı karşılanırken öte yandan merkezde Afet İşleri Müdürlüğü ile entegre bir şekilde rehabilitasyonu  sağlanan köpeklerin özel eğitimlerle uzmanlaşması sağlanarak arama kurtarma köpekleri de yetiştirilecek.

Belediye Başkanı Aytekin kaya ise Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yapılacak arazi üzerine incelemelerde bulundu.

Yazıdere Mahallesi’nde inşa edilecek tesiste köpek, kedi bakım bölümü, büyükbaş hayvanları açık toplama alanı, muayenehaneler, ameliyathane ve eğitim alanları gibi pek çok bölümün yer alacağı tesis için Başkan Kaya, “Bugüne kadar olan süreçte sokak hayvanlarının sağlığı ve vatandaşlarımızın huzuru bağlamında en çok çalışma yapan belediyelerden bir tanesiyiz.

Bu yeni tesisimiz ile birlikte bu anlamda yaptığımız çalışmaları başka bir boyuta taşıyacağız.

Hem hayvanlarımızı, adeta bir toplama kampına dönüştürülen barınak anlayışından kurtaracak, hem de çevrede insanları rahatsız eden sahipsiz hayvan bırakmayarak vatandaşlarımızın sağlık ve huzurlarını güvence altına alacağız.

Yazıdere Mahallemizde hayata geçireceğimiz proje ile örnek bir çalışmaya imza atacağız. Proje kapsamında öncelikle sokak hayvanlarımız sıcak bir yuvaya kavuşmuş olacak. Tesisimize getirilen hayvanların bakım, aşı ve tedavi uygulamaları veteriner hekimlerimiz tarafından yapılarak, öncelikle hayvanlarımız sağlığına kavuşturulacak. Sonrasında ise bu hayvanlarımızın üremeleri kontrol altına alınıp aşılandıktan sonra kulak küpesi ve çipleri takılarak, gönüllülere sahiplendirilecek.

Bu sayede yüzlerce hayvanı sokaklardan kurtarmış olacağız” ifadelerine yer verdi.

“6 MİLYONLUK YATIRIM”

Yerel yönetim ve merkezi yönetim işbirliğinin önemine vurgu yapan Kaya, “Proje

alanı devletimize ait, proje için 6 milyon TL’lik bir kaynağı belediye olarak biz sağlıyoruz.

Başka projelerde bu durum tam tersi de olabiliyor. Ama burada önemli olan nokta

İncirliova’da merkezi yönetim ve yerel yönetim işbirliği ile büyüyen, gelişen bir

İncirliova’yı ortaya çıkarabilmek. Biz bunun gayreti içerisindeyiz. Bu anlamda bu alanın Belediyemize

tahsis edilmesinde emeği geçen başta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız

Mehmet Özhaseki olmak üzere tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum. İncirliova’mız için

gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

ResimLink - Resim Yükle

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.