İncirliova’da inşaatın üstündeki kalıplar çevreyi tedirgin ediyor

Aydın’ın İncirliova İlçesinde bir müteahhit tarafından kaba inşaatı tamamlanan ancak yaşanan bazı sıkıntılardan dolayı mahkemeye intikam eden inşaatın en üst katındaki betonsuz kalıplar yoldan geçen vatandaşları tedirgin ediyor.   Cumhuriyet..

İncirliova’da inşaatın üstündeki kalıplar çevreyi tedirgin ediyor
Yayınlanma: Güncelleme: 78 views

Aydın’ın İncirliova İlçesinde bir müteahhit tarafından kaba inşaatı tamamlanan ancak yaşanan bazı sıkıntılardan dolayı mahkemeye intikam eden inşaatın en üst katındaki betonsuz kalıplar yoldan geçen vatandaşları tedirgin ediyor.

 

Cumhuriyet Mahallesi İncirliova- Koçarlı Karayolu üzerinde bir müteahhit tarafından yaklaşık 14 yıl önce yapımına başlanılan ancak yaşanan bazı sıkıntılar nedeniyle tamamlanamayan kaba inşaatı en üst katında kalıplar beton atılmadan bırakıldı. Yıllardan beri aynı şekilde duran kapılar kışın yağmurdan yazın ise güneşin etkisiyle adeta çürüdüğü görülüyor. Karşısında İncirliova Ahmet Çallıoğlu Çok Programlı Lisesi olması dolayısıyla inşaatın altından her gün yüzlerce öğrenci geçiyor. Olası aşırı bir fırtınada ise ağaç kalıpların aşağıya düşme olasılığı çok yüksek olduğu görülüyor. Vatandaşlar konunun bir an önce bir cana zarar gelmeden çözüme kavuşmasını istiyor.

KAYMAKAMLIK BELEDİYE YAZIŞMASI SONUÇSUZ KALDI

Vatandaşların konuyu İncirliova Kaymakamlığına iletmesi üzerine 2019 Yılında Kaymakamlık İncirliova Belediyesine 08.10.2019 tarihli ve 1166 sayılı yazısı bildirildi. Yazıda, “Aydın ili, İncirliova ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Ahmet Çallıoğlu Çok Programlı Lisesi karşısında bulunan ve 10 yıldır devam eden inşaatın en üst katında bulunan kerestelerin zarar gördüğü ve yapıdan düşmek suretiyle yayalara zarar verebileceği belirtilmiştir. İncirliova Belediye Başkanlığınca inceleme yapılmış olduğu söz konusu kerestelerin beton dökülmeyen en üst katta kalıp için çakılan keresteler olduğu belirtilmiştir. Şikayete konu yapı ile ilgili olarak İncirliova Kaymakamlığına bilgi verilmesi istenmektedir. Şikayete konu yapı hakkında İncirliova Belediye Başkanlığınca, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 39. Maddesi kapsamında gereğinin yapılması ve Müdürlüğümüze bilgi verilmesi” ifadeleri kullanıldı. Ancak yapılan bu yazışmaya rağmen iddiaya göre mahkemelik olan inşaatta hiçbir sonuç elde edilemedi. İleride yaşanabilecek bir can kaybının vebalini kim verecek.

ResimLink - Resim Yükle

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.