İncirliova’da dereler taştı hayvan ve tarım arazileri su altında kaldı

Aydın’ın İncirliova İlçesinde gece boyu yağan sağanak yağmur derelerin taşmasına neden oldu. Taşan derelerden oluşan sel suları hayvan çiftlikleri ve tarım arazileri sular altında kaldı. İncirliova’da yağan yağmur sularının sele..

İncirliova’da dereler taştı hayvan ve tarım arazileri su altında kaldı
Yayınlanma: Güncelleme: 144 views

Aydın’ın İncirliova İlçesinde gece boyu yağan sağanak yağmur derelerin taşmasına neden oldu. Taşan derelerden oluşan sel suları hayvan çiftlikleri ve tarım arazileri sular altında kaldı.

İncirliova’da dereler taştı, hayvan ve tarım arazileri su altında kaldı

İncirliova’da yağan yağmur sularının sele dönüşmesi sonucu özellikle kırsal mahallerinde çiftçilik ve hayvancılık yapan vatandaşları olumsuz yönde etkiledi. Derelerden taşan sular adeta sele dönüştü. Sınırteke Mahallesinde Aykut Şimşek’e ait büyük baş hayvanlar suların içinde kaldı. Hayvanlarının yanına bile gidemeyen Şimşek, yetkililerden de yardım istedi. Hürriyet Mahallesi üst kısmında ise çilek seraları sular altında kaldı. Taşan sular tarım arazilerini adeta göle çevirdi. İncirliova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Emre Tanrıbuyurdu ise selde mağdur olan vatandaşları ziyaret ederek bölgelerde incelemelerde bulundu.

İncirliova’da dereler taştı, hayvan ve tarım arazileri su altında kaldı

“HAYVANLARIMI YEMLEYEMEDİM”

Her yağan yağmurda aynı sıkıntılarla karşı karşıya kaldığına değinen Aykut Şimşek, “15 büyükbaş hayvanım var burada. Her yağmur yağdığında aynı şeyleri yaşıyoruz. Dere ve çayların taşmasından dolayı burada taşkın oluyor. Bu nedenle bu sıkıntının çözülmesini yetkililerden bir an önce istiyoruz. Hayvanlarımın yanına bile gidemiyorum. Sağımını ve yemlemesini bile yapamadım. Çok zor durumda kalıyoruz” dedi.

İncirliova’da dereler taştı, hayvan ve tarım arazileri su altında kaldı

ResimLink - Resim Yükle

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.