İncirliova pazar yerinde yemek pişirme ve çalgı yasağı geldi

İncirliova Belediyesine ait Kapalı Pazar Yeri’nde hafta sonları yapılan cemiyetlerde ses ve kokudan rahatsız olan vatandaşların şikayeti üzerine Belediyenin aldığı kararla bundan sonra alanda yemek pişirme ve çalgı çalınmaması yasağı..

İncirliova pazar yerinde yemek pişirme ve çalgı yasağı geldi
Yayınlanma: Güncelleme: 96 views

İncirliova Belediyesine ait Kapalı Pazar Yeri’nde hafta sonları yapılan cemiyetlerde ses ve kokudan rahatsız olan vatandaşların şikayeti üzerine Belediyenin aldığı kararla bundan sonra alanda yemek pişirme ve çalgı çalınmaması yasağı konuldu.

İncirliova pazar yerinde yemek pişirme ve çalgı yasağı geldi

İncirliova Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Kapalı Pazar Yeri cuma günleri kurulan semt pazarı haricinde hafta sonları da düğün cemiyetlerine ev sahipliği yapıyor. Cemiyetlerde çalınan yüksek sesli müzikler ve dağıtılan ikramların pişirilmesi esnasında ortaya çıkan koku ile duman, çevre sakinlerini rahatsız etmeye başladı. Vatandaşların konuyu belediyeye şikayet etmesi üzerine Belediye Başkanı Aytekin Kaya, hem cemiyet yapan vatandaşları mağdur etmemek hem de çevre sakinlerinin huzurunu korumak adına yeni bir karar aldı. İşletme hakkı önceki dönemde özel bir şirkete verilen Kapalı Pazar Yeri şirket yetkilileri ile bir araya gelen Kaya önceki dönemde imzalanan sözleşmenin karşılıklı olarak anlaşmak sureti ile fesih edilmesini sağladı. Sözleşmenin feshinin ardından alınan yeni karar ile birlikte Kapalı Pazar Yeri’nde yapılacak cemiyetlerde artık müzik çalınmasına ve ikram edilecek yemeklerin alan içerisinde pişirilmesine izin verilmeyecek.

“CEMİYETLERİMİZ HUZUR İÇERİSİNDE DEVAM EDECEK”

İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, “Vatandaşlarımızın Kapalı Pazar Yeri’nde yapılan cemiyetler ile ilgili gürültü başta olmak üzere birtakım şikâyetleri vardı. Cemiyetlerimizin pek çok vatandaşımızın dinlenme zamanı olan hafta sonu gerçekleşiyor olmasından dolayı bu çevrede ikamet eden mahalle sakinleri özellikle gürültü şikâyetinde bulunuyordu. Cemiyetlerde çalınan müzikler kapalı pazar alanının akustiği ile birleşince ciddi bir gürültü oluşturuyor ve çevredeki vatandaşlarımızın rahatsız olmasına neden oluyor. Bu alanın işletmesi özel bir şirkette olduğu için öncelikle sözleşmenin feshi gerekiyordu. Sorunun çözümü için ilk olarak bu süreci çözdük. Devamında ise vatandaşlarımızın taleplerini değerlendirerek bundan sonraki süreçte bu alanda yapılacak cemiyetlerde müzik çalınmasına izin vermeme kararı aldık. Aynı zamanda cemiyetlerde sunulan ikramların pazar alanında pişirilmesinden kaynaklı koku, hijyen ve çevre kirliliğine bağlı şikayetler vardı. Bu konuda da artık ikramların bu alanda pişirmesine izin vermeyeceğiz. İkramlar önceden hazırlanarak Kapalı Pazar Yeri’mize getirilecek ve cemiyetlerde sadece dağıtımı yapılacak. Aldığımız bu yeni karar ile birlikte cemiyetlerimizin çevre sakinlerinin rahatsız olmayacağı şekilde sessiz, çok daha ferah ve temiz bir ortamda huzur içerisinde devam etmesini sağlayacağız” dedi.

ResimLink - Resim Yükle

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.