İncir üreticisini Akdeniz Sineği vurdu

Aydın’ın ekonomik anlamda en büyük geçim kaynaklarından birisi olan incir üreticisinin başı Akdeniz Sineği ile dertte. İncirlere zarar veren Akdeniz Sineği ile mücadele vermeye çalışan üreticiler yetkililerden yardım bekliyor.  ..

İncir üreticisini Akdeniz Sineği vurdu
Yayınlanma: Güncelleme: 82 views

Aydın’ın ekonomik anlamda en büyük geçim kaynaklarından birisi olan incir üreticisinin başı Akdeniz Sineği ile dertte. İncirlere zarar veren Akdeniz Sineği ile mücadele vermeye çalışan üreticiler yetkililerden yardım bekliyor.

 

İncirliova’nın kırsal mahallerinde geçimini incirden sağlayan üreticiler son günlerde Akdeniz Sineği ile başı dertte. Ağaçlardaki incirlere dadanan sinekler büyük zarar veriyor. Üreticiler ise şişelere sürdükleri yapıştırıcıyla sineklerle mücadele vermeye çalışıyor.  Yetkililerden yardım bekleyen üreticiler eğer gerekli ilaçlamanın yapılmaması durumunda incirin çoğunluğunun zarar göreceğini söyledi. Palamut Mahalle Muhtarı Özcan Özer, “Yıllardır incir üreticiliği yapıyoruz ama böyle bir şey görmedik.  Milyonlarca sinek geçim kaynağımız olan incirlere büyük zarar veriyor. Ne yapsak çare bulamadık. Aydın Büyükşehir Belediyesi bize drone ile ilaçlama için destek vereceğini söyledi. Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerinin de bir an önce incir üreticilerinin derdine derman olmasını istiyoruz. Eğer kısa sürede ilaçlama yapılarak çere bulunmaz ise biz incir üreticisini daha kötü günler bekliyor. İnciri yok ediyor” dedi.

ResimLink - Resim Yükle

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.