Esnafın borcunu ödemek için kullanılacak kredi Cumhur İttifakı’nı ikiye böldü

İncirliova Belediyesi eylül ayı 2’inci toplantısında Belediye Başkanı Aytekin Kaya’nın iddiaya göre esnafa olan 9 milyon 704 bin lira borcun ödenmesi için kredi kullanılması için meclisten onay istedi. Toplantıda Cumhur..

Esnafın borcunu ödemek için kullanılacak kredi Cumhur İttifakı’nı ikiye böldü
Yayınlanma: Güncelleme: 343 views

İncirliova Belediyesi eylül ayı 2’inci toplantısında Belediye Başkanı Aytekin Kaya’nın iddiaya göre esnafa olan 9 milyon 704 bin lira borcun ödenmesi için kredi kullanılması için meclisten onay istedi. Toplantıda Cumhur İttifakı ikiye bölünürken, kredi oy çokluğu ile kabul edildi.

 

İncirliova Belediye Meclisi, eylül ayı ikinci toplantısını belediye meclis salonunda gerçekleştirdi. Belediye Başkanı AK Parti’li Aytekin Kaya’nın yönettiği toplantıda yaklaşık 10 madde görüşüldü. Yoklamanın alınmasıyla başlayan toplantıda, İncirliova Belediyesi’nin, belediye personellerinin kıdem tazminatını ödenmek için bankadan çekeceği 3 milyon 400 bin lira tutarındaki kredi talebi, oy çokluğu ile kabul edildi. Belediyenin, esnaflara borcunu ödemek ve yatırım yapmak için özel ve kamu bankalarından almak istediği 9 milyon 704 bin liralık kredi talebi, CHP ve MHP’li meclis üyelerinden oluşan Plan ve Bütçe Komisyonu’nda reddedilen kredi oylaması mecliste Başkan Kaya ile birlikte, AK Parti’den Hasan Güneş, Nedim Yıldız, Hatice İrik, Levent Güleçyüz, Fatih Subaşı, MHP’den; Hüdayi Gönülaçar, Engin Ergun, CHP’den Selda Şen, İYİ Parti’den Sibel Koç, DSP’den Bekir Kaykı, Mustafa Kayhanlar ve bağımsız meclis üye Murat Şayık evet oyu kullanırken, MHP’den Polat Tanrıkulu, Orhan Yavuz, Mustafa Karayiğit, Şevki Can, Yakup Yılmaz, CHP’den Mustafa Aytekin, Mehmet Güler, Bilgehan Oğuz, Mehmet Çelebi, İyi Parti’den Fatma Tabak, ve bağımsız meclis üyesi Şenay Dumano ise hayır oyu kullandı. Kredi 13 evet 11 hayır oyu ile meclisten geçti.

CUMHUR İTTİFAKI İKİYE BÖLÜNDÜ

CHP’li meclis üyelerinin, oyların yeniden sayılması talebi ise kabul görmedi. Oylama öncesinde MHP Grup Sözcüsü Mustafa Karayigit, söz konusu maddenin ertelenmesini istedi. Talebe Başkan Kaya karşı çıktı. Belediyenin kamuya 31 milyon 440 bin lira, piyasaya 4 milyon 771 bin lira borcu olduğu açıklanırken, Kaya, “9 milyon lira kredi alacağız, İncirliova’da esnafa 4 milyon 771 bin lira borcumuz var. Bu krediyi çekip oraya yatıracağız. Esnafa borcumuzu sıfırlayacağız, geriye kalan parayı da Gerenkova, Yazıdere, Beyköy mahallelerine düğün salonu yapacağım. Dereağzı Mahallesi’ndeki düğün salonunu tamamlayacağım, hamamın üstündeki düğün salonunu da otele çevireceğim. Artarsa çocuk parkında kullanacağız” dedi.

Öte yandan meclis toplantısı sonrası MHP’li Meclis Üyesi Mustafa Karayiğit, oylamada evet oyu kullanan bir başka MHP’li Meclis Üyesi Engin Ergun’un önüne metal 1 TL’yi sert bir şekilde vurarak tepki gösterdi.

ResimLink - Resim Yükle

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.