CHP İncirliova’da 100. Yılını törenle kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İncirliova İlçe Örgütü partinin kuruluşunun 100. Yılını Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na sunulan çelenkle kutladı. İlçe Başkanı Ümit Yaşar, “Cumhuriyetimizi kuran, cumhuriyetimiz kadar köklü, Önderimiz Gazi Mustafa..

CHP İncirliova’da 100. Yılını törenle kutladı
Yayınlanma: Güncelleme: 134 views

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İncirliova İlçe Örgütü partinin kuruluşunun 100. Yılını Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na sunulan çelenkle kutladı. İlçe Başkanı Ümit Yaşar, “Cumhuriyetimizi kuran, cumhuriyetimiz kadar köklü, Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti Cumhuriyet Halk Partisi’nin 100. kuruluş yıldönümünü kutlamaktan gurur duyuyoruz” dedi.

CHP İncirliova’da 100. Yılını törenle kutladı

CHP İncirliova İlçe Başkanı Ümit Yaşar ve Yönetim Kurulu Üyeleri CHP’nin kuruluşunun 100. Yıl dönümü kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldi. İlçe Başkanı Ümit Yaşar’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından bir konuşma yapan Yaşar, “Cumhuriyetimizi kuran, cumhuriyetimiz kadar köklü, Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti CHP’nin 100. kuruluş yıldönümünü kutlamaktan gurur duyuyoruz. Bir milletin esaretten kurtuluşuna ve bir ülkenin baştan aşağı yeniden kuruluşuna öncülük etmiş bir partinin, mirasını bir asra dayamış bu şerefli demokrasi mücadelesinin parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Dünün zorluklarıyla büyüyen CHP’nin, yarının idealleriyle daha da büyüyeceğine olan inancımız tamdır.

CHP İncirliova’da 100. Yılını törenle kutladı

Büyük Atatürk; Cumhuriyeti ilan etmeden 1922 Aralık ayında ‘Barıştan sonra halkçılık esası üzerine dayanan ve Halk Fırkası adıyla siyasi bir fırka kurmak niyetindeyim’ diyerek, kurtuluş Savaşı sonrası ülkemizin yeni bir yönetime kavuşmasıyla birlikte 9 Eylül 1923’te Türkiye’nin ilk siyasi partisi olarak Cumhuriyet Halk Partisi’ni kurmuştur.

Partimiz, ebedi Genel Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde toplumsal alanlarda gerçekleştirdiği reformlarla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni biçimlendirmiştir.

Biz, CHP’liler olarak, bu kutsal mirasın omuzlarımıza yüklediği sorumluluğun farkındayız. Ülkemizin binlerce yıllık tarihi, kültürel ve siyasi zenginliklerini korumak ve gelecek nesillere aktarmak için dün olduğu gibi bugün de çalışmaya devam edeceğiz. Bu büyük coğrafyanın renklerini ve dokusunu kucaklayarak, ülkemizin ulusal birliğini ve değerlerini yüceltmeye devam edeceğiz. 100’üncü yılımız hepimiz için kutlu olsun” dedi.

ResimLink - Resim Yükle

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.