Celbek; 52 ayda bir çivi çakmadın, 8 ayda mı yapacaksın

İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya’nın belediyeye ait 455 gayrimenkulün satışı için meclisten onay istemesine AK Parti İncirliova İlçe Başkanı Hüseyin Celbek tepki gösterdi. Celbek, “Aytekin Kaya 52 aydan beri ilçeye..

Celbek; 52 ayda bir çivi çakmadın, 8 ayda mı yapacaksın
Yayınlanma: Güncelleme: 246 views

İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya’nın belediyeye ait 455 gayrimenkulün satışı için meclisten onay istemesine AK Parti İncirliova İlçe Başkanı Hüseyin Celbek tepki gösterdi. Celbek, “Aytekin Kaya 52 aydan beri ilçeye bir çivi dahi çakmadı. Seçimlere 8 ay kala gayrimenkulleri satıp hizmet edecekmiş. Sattırmayacağız, satılmasına asla izin vermeyeceğiz” dedi.

 

İncirliova Belediye Meclisi temmuz ayı toplantısında Aytekin Kaya tarafından belediyeye ait 455 gayrimenkulün satışı gündeme geldi. Gayrimenkullerin satılması komisyona havale dildi. Cumhur İttifakı meclis üyelerinin satılmasına karşı çıktığı gayrimenkullerin satılarak elde edilen gelirle Prof. Dr. Türkan Saylan Caddesi üzerine belediyeye ait otoparkta yapılacak projeye harcanacağı öğrenildi.

Gayrimenkullerin satışının istenmesi ilçede büyük kaos oluştururken, AK Parti İncirliova İlçe Başkanı Hüseyin Celbek ise tepki göstererek, “Aytekin Kaya göreve geleli yaklaşık 52 ay oldu. Bu zaman içerisinde 32 milyon borçla devraldığı belediyeyi hiçbir hizmet yapmadan yaklaşık 100 milyon gibi bir borca soktu.  Belediyeyi batma noktasına getiren Kaya, seçimlere 8 ay kala gözünü 455 adet gayrimenkule dikti. Bu gayri menkulleri meclisten onay alarak ihale ile satışa sunacak. Buradan elde edeceği gelirle de kalan 8 ayda hizmet üretecekmiş. Sanırım Kaya, seçim tarihini karıştırdı. Hayal dünyasında yaşıyor” dedi.

“İNCİRLİOVA’NIN MALINI SATTIRMAYACAĞIZ”

Gayrimenkullerin satılmaması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Celbek, “İncirliova Belediyesi eliyle yapılacak otopark projesinin yerel seçimlere kadar yetişmesi mümkün değil. Bu gerçekler belliyken, aklımıza arazi satışlarından elde edilecek gelirler ile yerel seçim masraflarını mı karşılamak istiyor. Sorgusu geliyor aklımıza. Gayrimenkul satışından acilen dönülmesi lazım. Biz satılmaması için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Satılmasına asla izin vermeyeceğiz. Zamanı yetse belediye binasını da satacak” diye konuştu.

ResimLink - Resim Yükle

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.