Acarlar Mahallesinde yaşayan vatandaşların elektrik isyanı

İncirliova’nın en büyük yerleşim yeri olan Acarlar Mahallesinde yaşayan vatandaşlar sıcaklarla mücadele ederken, bir yanda da yetersiz kalan enerji hatları dolayısıyla yaz aylarında kesilen elektrikle mücadele veriyor. Sık sık kesilen..

Acarlar Mahallesinde yaşayan vatandaşların elektrik isyanı
Yayınlanma: Güncelleme: 139 views

İncirliova’nın en büyük yerleşim yeri olan Acarlar Mahallesinde yaşayan vatandaşlar sıcaklarla mücadele ederken, bir yanda da yetersiz kalan enerji hatları dolayısıyla yaz aylarında kesilen elektrikle mücadele veriyor. Sık sık kesilen elektrik nedeni ile birçok vatandaşın elektronik eşyasının zarar gördüğünü belirten Mahalle Muhtarı Kemal Karabulut, “4 yıldan beri yaşanan elektrik kesintileri vatandaşlarımızı çileden çıkardı. Yetkililerin bir an önce buna çözüm bulmasını istiyoruz. Yoksa daha da mağdur olacağız” dedi.

Acarlar Mahallesinde yaşayan vatandaşların elektrik isyanı

Tarıma dayalı ekonomileriyle Ege Bölgesi’nin meyve sebze ihtiyacının bir kısmını karşılayan Acarlar Mahallesinde yaşayan vatandaşlar yaz aylarında hayatları adeta çileye dönüştü. Son 4 yılda sıcakların artmasıyla yetersiz kalan enerji hatları nedeniyle elektrikler sık sık kesiliyor. Sıcakta nefes alamaz duruma gelen vatandaşlar soruna bir an önce çare bulunmasını isterken, Mahalle Muhtarı Kemal Karabulut ise ADM Elektrik Dağıtım şirketine 2019 yılında dilekçe ile başvurarak sorunun bir an önce giderilmesini istedi. Ancak aradan geçen 4 yıla rağmen değişen hiçbir şeyin olmadığına vurgu yapan Muhtar Akbulut, “Acarlar’da yaşayan yaklaşık 14 bine yakın vatandaşımızın yaz aylarında kesilen elektrikler nedeniyle hayatları karardı. Elektrik kesintilerinin nedeni olarak elektrik direkleri ve kablolarının çok eski olmasıdır. Biz bunun bir an önce düzene sokulması içinde dilekçe verdik ama şu ana kadar hiçbir sorun çözülmedi. Bizim verdiğimiz dilekçemize resmi yoldan cevap bile vermediler. Sanki burada yaşayan halk T.C. vatandaşı değil. Herkes kadar bizde elektrik parası ödüyoruz. Diğer mahallere gibi bizimde yeni direklere ve kablolara ihtiyacımız var. Kimse bizi ikinci sınıf vatandaş olarak görmesin. Buradan Sayın Valimize ve İlçemizin Kaymakamına sesleniyorum. Lütfen bu işe bir el atın yoksa burada yaşayan vatandaşları daha da zor günler bekliyor” diye konuştu.

 

Acarlar Mahallesinde yaşayan vatandaşların elektrik isyanı

ResimLink - Resim Yükle

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.