200 kiloluk Aysel teyze, 7 yıldır hapis hayatı yaşıyor

Aydın’ın İncirliova İlçesinde yaşayan Aysel Dönmez (54), son 7 yılda rahatsızlıklarından dolayı aldığı kilolarla 200 kiloya kadar ulaştı. Kiloları nedeniyle taşındığı evden bir daha dışarıya çıkmayan Dönmez, “7 yıldan beri..

200 kiloluk Aysel teyze, 7 yıldır hapis hayatı yaşıyor
Yayınlanma: Güncelleme: 210 views

Aydın’ın İncirliova İlçesinde yaşayan Aysel Dönmez (54), son 7 yılda rahatsızlıklarından dolayı aldığı kilolarla 200 kiloya kadar ulaştı. Kiloları nedeniyle taşındığı evden bir daha dışarıya çıkmayan Dönmez, “7 yıldan beri evin içerisinde adeta hapis hayatı yaşıyorum. İstiyorum ki balkondan aşağıya bir asansör olsun. Yerde bana göre yapılmış bir akülü sandalye olsa bende diğer insanlar gibi gezip dolaşabileyim.  Evin içerisinde kala kala psikolojimde bozuldu. Yetkililerden ve hayırseverlerden bu konuda bana yardımcı olan olursa onlara minnettar kalırım” dedi.

200 kiloluk Aysel teyze, 7 yıldır hapis hayatı yaşıyor

Kurtuluş Mahallesinde yaşayan evli ve 5 çocuk annesi Aysel Dönmez, çocukları evlenip gidince eşi İbrahim Dönmez (51) ile hayatını sürdürüyor. 7 yıl öncesine kadar 120 kilo olan Dönmez, fil hastalığı nedeniyle sürekli kilo alarak 200 kiloya kadar ulaştı. Yürümekte zorlanan ve evden dışarıya çıkmayan Dönmez, hastane ve ev taşınması durumunda itfaiye aracıyla balkondan taşınıyor. Aşırı kiloları nedeniyle yatmakta olduğu çekyatın bile hasar gördüğünü belirten Dönmez, her kes gibi kilo vererek dışarıya çıkıp gezmek dolaşmak istediğini söyledi. Kendisinin engelli maaşı aldığını eşinin de malulen emekli olduğunu ifade eden Aysel Dönmez, evinin bakımını da İncirliova Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlileri tarafından yapıldığını ifade etti.

“HAYATIM ZİNDANA DÖNDÜ”

Aldığı kilolar nedeniyle büyük üzüntü yaşayan Aysel Dönmez, “Şeker, hiper tansiyon, fil hastalığı, kalp rahatsızlığı ve metabolizmam çalışmıyor. Yaşantım çok zor geçiyor.  2 adım yürüdüm mü yere düşüyorum. 7 yıldan beri evin içerisinde adeta hapis hayatı yaşıyorum. Eşimde bende engelliyiz. Bu nedenle ekonomik durumuzu da kendimize bakmaya el vermiyor. Dışarıya çıkma imkanım hiç yok. İstiyorum ki balkondan aşağıya bir asansör olsun. Yerde bana göre yapılmış bir akülü sandalye olsa bende diğer insanlar gibi gezip dolaşabilsem.  Evin içerisinde kala kala psikolojimde bozuldu. Yetkililerden ve hayırseverlerden bu konuda bana yardımcı olan olursa onlara minnettar kalırım. İnşallah duyarlı insanlarımız olur. Bana bir el uzatırlarsa her zaman onlara dua ederim. 200 kiloyu geçtim.  Zayıflamak için mide ameliyatı olmak istiyorum. Özel doktorlara gittik ancak çok para istiyorlar. Birde çok riski olduğunu söyledi. Param olsa mine ameliyatı olmak istiyorum. Masada kalırsam da yapacak bir şey yok. Hayatım zindana döndü. Adeta yaşayan bir ölüyüm zaten.  Kendime bile bakmakta acizim” dedi.

 

ResimLink - Resim Yükle

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.