İncirliovalı minibüsçüler 50 yıl sonra kendi yerlerine kavuştu

Aydın’ın İncirliova İlçesinde 1973 yılında kurulan S.S. İncirliova Motorlu Taşıyıcılar ve Servis Kooperatifi 50 yıl sonra kendi yerine kavuştu. İhaleyle alınan 6 bin 120 metrekare araziye kurulacak durak ve tesis ile İncirliova’ya daha..

İncirliovalı minibüsçüler 50 yıl sonra kendi yerlerine kavuştu
Son Güncelleme: Whatsapp
ResimLink - Resim Yükle>

Aydın’ın İncirliova İlçesinde 1973 yılında kurulan S.S. İncirliova Motorlu Taşıyıcılar ve Servis Kooperatifi 50 yıl sonra kendi yerine kavuştu. İhaleyle alınan 6 bin 120 metrekare araziye kurulacak durak ve tesis ile İncirliova’ya daha iyi hizmet edecekler.

İncirliovalı minibüsçüler 50 yıl sonra kendi yerlerine kavuştu

50 yıldan beri İncirliova-Efeler arası yolcu taşımacılığı yaparak halka hizmet veren S.S İncirliova Motorlu Taşıyıcılar ve Servis Kooperatifi kendi yerine kavuşuyor. 2008 yılında öğrenci servis işine başlayan kooperatif 1 minibüsle başladığı servisçiliği 12 minibüse kadar çıkardı. Ancak kendilerine ait bir yeri olmayan kooperatif yer arayışına girdi. İncirliova Belediyesine ait BİM deposu arkasında yediemin yeri olarak kullanılan 6 bin 120 metrekarelik araziyi ihaleye girerek 6 milyonun üzerine para ödeyerek satın aldı. Yarım asır sonra kendi yerlerine kavuşan minibüsçüler büyük mutluluk yaşadı. Resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından yediemin araçlarının boşaltılmasının ardından araziye durak ve sosyal tesis yapılacak. Amaç ilçe halkına daha iyi hizmet verebilmek olacak.

İncirliovalı minibüsçüler 50 yıl sonra kendi yerlerine kavuştu

“3 MİNİBÜS SATIP ARAZİYİ ALDIK”

Kooperatif Başkanı Rafet Cerit, “Kooperatifimiz 1973 yılında kuruldu. Hayalimizde hep kooperatifimize ait öz malımızın olması vardı. Biz yönetim olarak 2008 yılında göreve geldiğimizde 1 minibüsle öğrenci servisi işine başladık. Bugüne kadar 12 servis minibüsümüz oldu ve bu günlere kadar geldik. Bu 12 öğrenci servis minibüsünden 3 tanesini satarak elde ettiğimiz gelirle 6 bin 120 metrekarelik bu yeri belediyeden ihaleye girerek satın aldık.  Kooperatifimize ait kendi yerimiz oldu. Bugüne kadar kooperatifimize hizmet veren tüm idarecilerde bizlere destek verdi. Hasan Akyıl kardeşimizin de aralarında bulunduğu maddi destek verenlere çok teşekkür ederiz. İnşallah bizim bu günlere kadar getirdiğimiz kooperatifi bizden sonra gelecek arkadaşlarda daha ileriye taşırlarsa memnun oluruz. Bize destek veren tüm üyelerden Allah razı olsun.

İncirliovalı minibüsçüler 50 yıl sonra kendi yerlerine kavuştu

Alınan bu arazi üzerine kooperatifimize durak ve tesisi yapacağız. Eski durak Kültür Park’ın yanındaydı. Dolaysıyla bu mevkiinde yaşayan vatandaşlara hizmet veremiyorduk. Beygiri mevkiinde yaşayan vatandaşlara da hizmet verebilmek için durağı biraz daha ileriye aldık. İncirliova batıya doğru genişliyor. Bizde İncirliova’ya daha iyi hizmeti vermek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz” dedi.

İncirliovalı minibüsçüler 50 yıl sonra kendi yerlerine kavuştu

ResimLink - Resim Yükle

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.