İncirliova’da kurdukları paravan şirketle dolandırıcılığa: 18 gözaltı

Aydın ve Denizli’de konteyner ev yapma vaadiyle İncirliova’da kurulan paravan şirket ile 125 depremzedeyi konteyner ve prefabrik ev yapma vaadiyle dolandırıcılığına karşı polis bugün sabah saatlerinde 2 ilde 16 adrese..

İncirliova’da kurdukları paravan şirketle dolandırıcılığa: 18 gözaltı
Yayınlanma: Güncelleme: 704 views

Aydın ve Denizli’de konteyner ev yapma vaadiyle İncirliova’da kurulan paravan şirket ile 125 depremzedeyi konteyner ve prefabrik ev yapma vaadiyle dolandırıcılığına karşı polis bugün sabah saatlerinde 2 ilde 16 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Nitelikli dolandırıcılık suçundan 20 yıl kesinleşmiş U.Y.’ninde aralarında bulunduğu 18 şüpheli gözaltına alındı.

İncirliova’da kurdukları paravan şirketle dolandırıcılığa: 18 gözaltı

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri depremzede vatandaşları konteyner ev vaadiyle dolandırıldığı ihbarı üzerine çalışma başlattı. Yapılan çalışma sonrasında Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Aydın ve Denizli’de 16 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda Nitelikli dolandırıcılık suçundan kesinleşmiş hapis cezası bulunan U.Y.’ninde aralarında bulunduğu 18 şüpheli gözaltına alındı.  Adreslerde yapılan aramalarda ise 1 pompalı tüfek 2 tabanca ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Şüphelilerin 125 depremzede ve engelli vatandaşı İncirliova kurulan paravan bir şirket marifeti ile internet ve sosyal medya üzerinden Konteyner, Prefabrik ev, ağaç ev gibi sahte ilanlar ile şirket adına açılmış banka hesapları üzerinden kaparo-yarı ücret veya tam ücret alarak dolandırıcılık olayları gerçekleştiği tespit edildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

ResimLink - Resim Yükle

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.