Azimle Çalışan Sosyal Medya Başkanı!

24 Haziran seçimlerinde teknoloji ve internetin ne kadar önemli ve kullanılması gereken bir şey olduğunu tüm siyasi liderler anladı. Peki ilçemiz buna hazır mıydı? 2019 Yerel seçimleri için partilerin adayları..

Azimle Çalışan Sosyal Medya Başkanı!
Yayınlanma: Güncelleme: 476 views

24 Haziran seçimlerinde teknoloji ve internetin ne kadar önemli ve kullanılması gereken bir şey olduğunu tüm siyasi liderler anladı. Peki ilçemiz buna hazır mıydı? 2019 Yerel seçimleri için partilerin adayları bunu ne kadar kullanabildiler. Yerelde bir ajansın yada belli bir kitlenin tüm görsel ve internet sistemlerinizi idare ediyor olması artı mı yoksa eksi olarak mı size yansıyor? Tamamı halkın dilinden, bizlere mesaj olarak iletilmiş yorumların derlemesi olarak sizlere aktarılmaktadır. 2019 Yerel seçimlerinde hangi parti adayı sosyal medyada ne kadar başarılı olmuş İncirliova’lılar sizlere söylüyor!

“Tartışmasız Sosyal Medya’da kazanan Yener!”

Ayhan Yener; Sosyal Medyanın Başkanı Oldu!

Tartışmasız sosyal medya ile vatandaşı etkileme konusunda bu teknolojiyi en iyi kullanan aday Yener oldu diyebiliriz. Her toplantısını anlık olarak evinde olan vatandaşa yansıtan, tüm projeleri parça parça görseller ile vatandaşa sunan tek aday diyebiliriz. Bu alan için gerçekten çok ileriyi görerek çalışma yapmış olan Yener, sosyal medyanın tartışmasız en iyi adayı oldu.

Teknolojinin ve sosyal medyanın etkisini adayken bu şekilde kullanabilen ve tüm bunları tek başına başaran bir adayın başkan olduğunda neler yapabileceğini düşünmek gerekiyor.

Aytekin Kaya; Sosyal Medya ve İnternetin Gücünü Bilmeyenlerden…

Henüz sosyal medyanın gücünü ve ne olduğunu anlayamayan adaylardan bir tanesi olsada özellikle CHP’li genç seçmenlerin katılımından sonra iyi bir hamle yaparak, özellikle Facebook üzerinden oldukça aktif paylaşımlar yapabildiler. Bunun Aytekin Kaya’dan çıkmadığı oldukça açıkken, CHP’li genç seçmenleri bu alanda tebrik etmek gerekiyor. Onların desteğinin gelmesinden sonra insanlara ulaşma konusunda oldukça iyi bir hamle yapmış oldular.

Teknolojiyi kullanmayı bilmek, bir şeyi veya bir görevi yaparken yapılabilecek herşey için en gerekli sektör olduğunu Kaya’nın öğrenmesi gerekiyor!

Gürşat Kale; Sosyal Medyada Sınıfta Kaldı.

Mevcut Belediye Başkanı bir çok aday gibi, bu seçim dönemi için ajanslarla anlaşma yapmış olsada sosyal medya kullanımı, paylaşımların hızı ve kalitesi konularında özellikle DSP’li aday Ayhan Yener’in çok gerisinde kalmış görünüyor. Bu konuda geri kalma sebebi ise özellikle ajansların sadece görsel çalışmalar yapması ve grafik tasarımlar üzerinde çalışmasından kaynaklanıyor. Görsel, yazılı ve klip çalışmaları gayet iyi olsada, internet kullanıcılarının anlık ulaşım sağlamak istediği şeylere olumlu yanıt verebilmiş değil. Neredeyse tüm adaylar canlı yayınlarla tüm toplantılarının paylaşımlarını yaparken, aksine hareket eden Kale ve ekibi bu konuda sınıfta kalmış görünüyor. Evinden çıkmayan, kararsız kalan seçmene ulaşmak sosyal medya ile en hızlı ve kolay şekilde gerçekleştirilebilirken, bunu kullanmamış olması maalesef olumsuz yönde Kale’yi etkileyecektir.

Başkan Kale, teknoloji ve sosyal medyanın ne kadar gerekli ve önemli bir şey olduğunu 2009’dan bu yana İncirliova’ya göstermiş olsada, çevresinin bu konuda kesinlikle kendisini yanlış yönlendirdiği ortada. Herkesin biliyormuş tarzı yorumlar yapması, fikir verdikleri insanlara bu şekilde zarar verebiliyor.

Şerif Temel; Bu konuda yalnız kaldı.

Gerek bağımsız aday olması, gerekse çevresinde çok fazla bilgi alışverişi yapabileceği kişiler olmaması sebebi ile (Meclis Üyesi Adayları bakımından) maalesef bu alanda sınıfta kalan Temel, seçim çalışmaları esnasında mutlaka bu alanda birilerini görevlendirmesi gerekirdi. Adına açılmış sosyal medya hesaplarının tamamen ona bağlı olmadığı bariz belli olurken, özellikle toplantı görüntü ve yayınlarının kararsız vatandaşa ulaşması konusunda maalesef en kötü adayların başında geliyor. Yıllardır siyasetin içerisinde olan Temel, siyasi başarılarını ve görüşlerini sosyal medyaya yayabilseydi, bu seçimlerdeki gücüne kesinlikle güç katabilirdi.

Şerif Temel, teknoloji kullanımı olmadan da memlekette neler yapılabildiğini açık olarak 1999’da seçildiğini göstermiş olsada, günümüz çağında bunun gerekliliğini mutlaka çözmelidir.

ResimLink - Resim Yükle

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.