TESK’ten “KOBİ Değer Kredisi”ne destek

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: “Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı KOBİ Değer Kredisi tüm esnaf camiasına fayda sağlayacak, 39-40 bine yakın işletmeye verilecek bu kredi piyasaları rahatlatacak” açıklamasında..

TESK’ten “KOBİ Değer Kredisi”ne destek
Yayınlanma: Güncelleme: 62 views

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: “Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı KOBİ Değer Kredisi tüm esnaf camiasına fayda sağlayacak, 39-40 bine yakın işletmeye verilecek bu kredi piyasaları rahatlatacak” açıklamasında bulundu.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan “KOBİ Değer Kredisi”nin tüm esnaf camiasına fayda sağlayacağını, 40 bine yakın işletmeye verilecek bu kredinin piyasaları rahatlatacağını belirtti.

Palandöken, yazılı açıklamasında, küçük işletme statüsündeki esnafın yeni destek paketinden umutlu olduğunu bildirdi. KOBİ Değer Kredisi’nin ekonomiyi rahatlatacağına işaret eden Palandöken, “13 bankanın katılımıyla yıllık cirosu 25 milyon liranın altındaki işletmelere yönelik verilecek kredi destek paketi esnafımıza nefes aldıracak. Bu destek paketini ekonomimiz ve tüm piyasalar için önemli bir adım olarak nitelendiriyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.
Palandöken, Bakan Albayrak’ın açıkladığı KOBİ Değer Kredisi’nin 39-40 bine yakına işletmeye verileceğini hatırlatarak, bunun piyasaları rahatlatacağını vurguladı.

Verilecek kredinin 6 ay geri ödemesiz ve düşük faizli olacağına dikkati çeken Palandöken, şunları kaydetti:
“20 milyar lira büyüklüğü olan bu paket, yıllık cirosu 25 milyon liranın altındaki işletmelere yönelik olacak. İmalat ve ihracat sektöründe azami 1 milyon lira, diğer sektörlere azami 500 bin lira değerinde kredi desteği sağlanacak. Enflasyonla mücadele başta olmak üzere ekonominin temelini oluşturan esnafımız bu destek paketiyle rahat bir nefes alacak. Şimdi en büyük beklentimiz küçük esnaf ve sanatkara yönelik de iyileştirmelerin zaman kaybedilmeden yapılması. Paketin tüm esnafımıza ve ekonomimize hayırlı olmasını diliyorum.”

ResimLink - Resim Yükle

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.