Pehlivan: “Ağlamayı bırakın, hizmete odaklanın”

MHP Aydın İl Başkanı Pehlivan, gündemdeki konular, yenilenen teşkilatlar, yerel yönetimlerin durumu ve sahadaki çalışmalarıyla birlikte kongre sürecine dair özel açıklamalar yaptı. Cumhur İttifakı’nın Aydın’da sağlam bir zeminde birlikteliğini sürdürdüğünü..

Pehlivan: “Ağlamayı bırakın, hizmete odaklanın”
Yayınlanma: Güncelleme: 405 views

MHP Aydın İl Başkanı Pehlivan, gündemdeki konular, yenilenen teşkilatlar, yerel yönetimlerin durumu ve sahadaki çalışmalarıyla birlikte kongre sürecine dair özel açıklamalar yaptı. Cumhur İttifakı’nın Aydın’da sağlam bir zeminde birlikteliğini sürdürdüğünü belirten Pehlivan, Aydın’da Yerel Seçimler sonucunda ittifak kapsamında MHP’nin kazandığı Karpuzlu ve Karacasu’da, her iki belediye başkanlarının da halka hizmet etmek için harıl harıl çalıştığını söyledi. Millet İttifakı’ndan seçimleri kazanan özellikle bazı belediye başkanlarının hizmet etmek yerine eski dönemdeki borçları nedeniyle devamlı bir serzeniş ve ağlama içinde olduğunu belirten Pehlivan, “CHP’li ve İYİ Parti’li belediyelerin başkanları, ne yazık ki devamlı bir serzeniş ve ağlama içindeler. Ağlayıp sızlamasınlar, çözüm üretsinler. Bizim ‘Üretken Belediyecilik’ sloganıyla yola çıkan her iki belediyemiz de şu an harıl harıl çalışıyor” dedi. 

“TEŞKİLATLARIMIZI YENİLEDİK”

MHP İl Başkanlığı olarak son iki sene içinde bir genel bir de yerel seçim atlattıklarını söyleyen Pehlivan, “Bu seçimler nedeniyle teşkilatımızda bir yorgunluk da oluşmuştu. Yorgunluk oluşması nedeniyle MHP İl Başkanlığımızda hem sağlık sebepleri hem de meclis üyeliği aday adaylığından dolayı boşalan isimlerin yerine, il yönetimine tekrardan atama istedik. Genel Merkezimize de bu talebimizi sunduk. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendinin takdirleri, Sayın Genel Başkan Yardımcımız Semih Yalçın’ın olurlarıyla il yönetimimizle birlikte yaklaşık 2.5 ay kadar önce sağlık sorunları ve özel nedenlerden dolayı görevlerinden istifa eden İncirliova ve Söke ilçe başkanlarımızın yerine yeni ilçe başkanları ve yönetim kurullarını atadık. MHP İl Başkanlığı Yönetim Kurulumuz 38 kişiden oluşturuldu. İncirliova’ya aynı zamanda belediye meclisi üye olan Polat Tanrıkulu’nu, Söke’ye ise İlçe Ülkü Ocakları Başkanlığı görevini sürdüren Ömer Akalın’ı atadık. Her iki ilçede de yenilenmiş yönetimler oluşturuldu. Yine önümüzdeki yıl kongre sürecimiz başlayacak. İlçelerimiz ve il kongremizin ardından Büyük Kurultayımızı yapacağız. Henüz takvim belli değil” dedi. 

“BİR VE BÜTÜNÜZ” 

Yerel Seçimlerin artık geride kaldığını söyleyen Pehlivan, “Seçimler geçtikten sonra da gerek vatandaşlarımız ve gerekse STK’larımız ve derneklerle de yoğun temas halinde çalışmalarımız ve iletişimimiz sürüyor. Hep birlikte Aydın’ın sorunlarına çözüm bulmak için uğraşıyoruz. Aydınlı  vatandaşlarımızın  da partimize karşı çok ciddi teveccühü olduğunu görüyoruz. Sahada seçimler için değil, nesiller için Ülkücü Hareket diyerek çalışmalarımızı Sayın Genel Başkanımızın emir ve talimatları doğrultusunda sürdürüyoruz. Aydın’da bu ilgi de ziyadesiyle bizleri memnun ediyor. İnşallah önümüzdeki seçimlerde MHP olarak bunun meyvesini de toplayacağımıza inanıyoruz. Bununla birlikte Ülkü Ocaklarımız ve diğer yan kuruluşlarımızla  da bir ve bütünüz. Ayrı gayrımız  yok. Teşkilat konularımızla ilgili devamlı olarak istişare halindeyiz ve bu bağlamda da çok güzel bir birlik beraberlik örneği sergiliyoruz. Aydın’da Milliyetçi-Ülkücü camiayı bir arada iri ve diri tutuyoruz, tutmaya da devam edeceğiz” diye konuştu. 

“DEVAMLI BİR SERZENİŞ HALİNDELER”

AK Parti ve MHP’nin oluşturmuş olduğu Cumhur İttifakı’nın, Aydın’da da sağlam bir zeminde birlikteliğini sürdürdüğünün altını çizen Pehlivan, “Milli ve manevi konularla birlikte gerekli tavır ve duruş ortaya koyulması bizleri de ziyadesiyle memnun ediyor. Yerel Seçimlerde Cumhur İttifakı olarak 7 ilçemizde MHP, 10 ilçemizde de AK Parti aday çıkardı. Seçim neticesinde 2 MHP, 5 de AK Parti olmak üzere Cumhur İttifakı adaylarına teveccüh gösterdi. Halkımız seçimlerin sonucunda toplamda 7 ilçe belediyesini Cumhur İttifakı’na, 10 belediyeyi de karşımızdaki ittifaka verdi. Halkımızın takdirine saygı duyuyoruz. Bizler şu anda yerel yönetimlerde muhalefet kaldığımız ilçelerde de mevcut belediye başkanlarımızın yaptıkları ve yapacakları çalışmaları takip ediyoruz. Şu anda CHP’li ve İYİ Partili belediyelerin laf ve sözden başka bir şey ürettikleri yok. Devamlı bir serzeniş ve eleştiri halindeler. Onlar o makamlara serzeniş yapmaya, eleştirmeye ya da ağlanmaya değil, sorunları çözmeye ve halka hizmet etmeye geldiler” dedi. 

“AĞLAYIP SIZLAMASINLAR, ÇÖZÜM ÜRETSİNLER”

CHP’li ve İYİ Parti’li belediye başkanlarını çözüm odaklı yaklaşımlarla sağlam bir yönetim iradesi ortaya koymaya davet eden Pehlivan ,”Bizim de parti olarak yeni ilçe belediyelerimiz oldu ve daha sonra kaybettiğimiz yerlerde de önceden belli sıkıntı ve problemler söz konusuydu. Bu sıkıntılar şimdi de devam ediyor. Bunlar gayet normaldir ki bunlar Büyükşehir Yasası ile olan durumlardır. CHP’li ve İYİ Parti’li belediye başkanlarından biz halkımız adına, laf değil iş üretecekleri yerde, serzeniş ve ağlanma halinde boş boş oturmalarındansa müspet ve çözüm odaklı yaklaşımlarla sağlam bir yönetim iradesi ortaya koymalarını istiyoruz. Aydın’daki bizim Karacasu ve Karpuzlu’daki her iki belediye başkanımız da örneğin geçmiş dönemle ilgili olarak borçlanma gibi konularla en ufak bir serzenişte bulunmadan yollarına devam ediyorlar. Özellikle CHP’li ve İYİ Parti’li belediyelerin başkanlarıysa ne yazık ki devamlı bir serzeniş ve ağlama içindeler. Ağlayıp sızlamasınlar, çözüm üretsinler” diye konuştu.

“MUHALEFET OLMAK İÇİN MUHALEFET YAPMIYORUZ”

MHP’nin seçimleri kazandığı her iki ilçede de belediye başkanlarının halka hizmet etmek için ellerinden geleni yapmaya devam ettiğini söyleyen Pehlivan, “Yatırımlarını ve projelerini bir an önce hayata geçirmek için de gerekli çalışmalarını hızlandırarak hizmet odaklı, vatandaşa dokunan bir sağduyuyla görevlerini layıkıyla yerine getiriyorlar. Bizler elbette kendi belediyelerimizin yakinen takipçisiyiz. Vatandaşlarımızla bir araya gelip vaat ettiğimiz projelerin hayata geçmesi noktasında da elimizden gelen tüm gayreti de gösteriyoruz. MHP olarak söz verdik, vaatlerimizi harfiyen yerine getirmek için ilerleyen süreçteki çalışmalarımız daha da katlanacak. Sorunların çözüme ulaşması için de belediye başkanlarımız ve vatandaşlarımızla bütünleşik bir halde üzerimize düşen neyse yapacağız. Bununla birlikte Aydın’ın menfaatine olan konularda muhalefet olduğumuz yerlerde de mevcut yönetimleri destekleyeceğiz. Muhalefet olmak için muhalefet yapmıyoruz. Biz gerçekten sorun olarak gördüğümüz konularla ilgili açıklamalarımızı ve muhalefet şerhimizi koyuyoruz” dedi. 

“CHP AYDIN’DA KAOS OLUŞTURMAK İSTİYOR”

AK Parti Aydın Milletvekili ve KİT Komisyonu Başkanı Sayın Mustafa Savaş’ın, Aydın’daki erklere birlik beraberlik çağrısında bulunduğunu hatırlatan Pehlivan, “Kendisinin Aydın için hizmet çağrısı var ve bunun da yakinen takipçisiyiz. Bu konuda da MHP İl Başkanı ve Aydın’daki Milliyetçi-Ülkücü camia olarak da Aydın’ın sorunlarıyla ilgili çözüm üretilmesi için elimizi taşın altına koymaya hazırız. Tabii ki de yerelde bu durumu sabote etmeye, farklı yönlere çekmeye çalışan ve bu birlik beraberliği istemeyen, Aydın’a çözüm üretmek yerine, sorun üretmek ve siyasi olarak bir gerginlik oluşturmak isteyen bir zihniyetle de karşı karşıyayız. Bunları da görüyoruz. Geçtiğimiz süreçte Adnan Menderes Üniversitesinin akademik takvim açılışında bunu da gördük. CHP’nin Aydın’da bir kaos ortamı oluşturma, kaostan beslenme ve mağduriyet oluşturma çabası var. Buna alet olan, peşine takılmış olan İYİ Parti’yi de görüyoruz. Bu durumdan başta hemşerilerimiz olmak üzere bizler de çok rahatsızız. Gelin hep beraber birlik olalım, Aydın’ın sorunlarını birlikte çözelim diyoruz” diye konuştu. 

AYDINLILARA TEŞEKKÜR ETTİ 

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Eylül ayında geçirdiği rahatsızlık nedeniyle üzüntülerini kendileriyle paylaşan Aydınlılara teşekkür eden Pehlivan, “Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in Bilge Lideri Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin Eylül ayında bir rahatsızlığı söz konusu oldu. Liderimizin rahatsızlığı nedeniyle dostlarımız büyük bir üzüntü yaşarken, düşmanlarsa sevindi. Çok şükür Genel Başkanımız tüm şer odaklarına, beddua niteliğindeki konuşmalara rağmen sevenlerinin ve camiamızın dualarıyla dimdik ayaktadır ve hareketimizin başındadır. Bize bilgelik yapmaya devam etmektedir. Bu süreçte Aydın’da ve Türkiye’de de camiamızın üzüntüsüyle birlikte Liderimizin iyileşmesinden büyük sevinç yaşayan insanlarımızı da gördük. Üzüntülerini bizlerle paylaşan ve dualarını eksik etmeyen tüm hemşerilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bizler bir oldukça hiç bir kuvvet bizi yıkamayacak ve genel başkanımızın başımızda durmasını engelleyemeyecektir. Genel Başkanımızın, kendisini tamamen toparlayınca Yerel Seçimler’de MHP’nin kazandığı il ve ilçe gezilerine devam edeceği kanaatindeyiz. Beklentimiz kendisinin Aydın’ı da ziyaret etmesi yönündedir” dedi. 

Kaynak: Murat Tan / Aydın Hedef Gazetesi

ResimLink - Resim Yükle

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.