Okulda Ev Rahatlığında Eğitim

İncirliova’nın Osmanbükü Mahallesi’nde bulunan Ekrem Çiftçioğlu İlkokulu öğretmeni Cevat Ayna, sınıfında farklı bir eğitim ortamı yarattı. Osmanbükü Ekrem Çiftçioğlu İlkokulu öğrenci velilerinin desteği ile sıradışı bir sınıf oluşturuldu. Farkındalığı yaratan..

Okulda Ev Rahatlığında Eğitim
Yayınlanma: Güncelleme: 328 views

İncirliova’nın Osmanbükü Mahallesi’nde bulunan Ekrem Çiftçioğlu İlkokulu öğretmeni Cevat Ayna, sınıfında farklı bir eğitim ortamı yarattı. Osmanbükü Ekrem Çiftçioğlu İlkokulu öğrenci velilerinin desteği ile sıradışı bir sınıf oluşturuldu. Farkındalığı yaratan Sınıf Öğretmeni Cevat Ayna, “14 yıllık meslek hayatımda şunu farkettim. Öğrencilerimin yerde yuvarlanmaktan, yerde yatmaktan ne kadar mutlu olduğunu farkettim. Bende düşündüm neden herşeyi betondan yapıyoruz. Laminant yapsak diye düşünürken, radikal bir karar aldık. Sınıftalara ayakkabıyla girmiyoruz.” dedi.

Sınıfa ilk olarak parke döşeten Ayna, öğrencilere sıra ve masa yerine minder verdi. Ayrıca öğrenciler halatla tırmandıkları ranzalarda istedikleri kitapları okuyor. Sınıfta bir tanede piyano bulunuyor. Öğrenciler tüm sanat etkinliklerini yaşayarak öğreniyorlar.

Hayvan sevgisi aşılamak ve onların yaşam haklarını öğrenmeleri için çocukların kendi besledikleri kedi de orada yaşıyor. Ders sonunda ise sınıfın tüm temizliğini çocuklar kendileri yapıyor.

Öğretmen Cevat Ayna ailelere de destekleri için teşekkür ederken, “Velilerle birlikte kolları sıvadık, çok güzel bir çalışma yaptık. Çünkü sürecin içinde ve sonrasında öğrencilerimin ne kadar mutlu olduğunu, okula gelirken ne kadar mutlu olduklarını, hatta buradan gitmek istemediklerini duyduğumda o kadar mutlu oluyorum ki.

Tabi bunun dışında masada da ders yapıyoruz ama yerde etkinlikleri yapmaktan çok zevk aldıkları için bir çok etkinliği yerde uzanarak yapıyoruz. Benim için öğrencinin benim karşımda nasıl durduğundan ziyade, neyi nasıl öğrendiği önemli..” dedi.

ResimLink - Resim Yükle

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.