Muhtar Adaylarına Şok! Muhtarlık Maaşları Kalkıyor Mu?

Bir haber sitesinin yazdığı habere göre muhtarlık maaşları kalkıyor. 31 Mart öncesine yetiştirilmeye çalışıldığı belirtilen çalışmalar sonrası bildiri Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girecek. Bu sayede maddi çıkar karşılığı aday olan..

Muhtar Adaylarına Şok! Muhtarlık Maaşları Kalkıyor Mu?
Yayınlanma: Güncelleme: 1.158 views

Bir haber sitesinin yazdığı habere göre muhtarlık maaşları kalkıyor. 31 Mart öncesine yetiştirilmeye çalışıldığı belirtilen çalışmalar sonrası bildiri Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girecek. Bu sayede maddi çıkar karşılığı aday olan adayların adaylıktan çekilebileceği konuşuluyor.

Türkiye’de bulunan 81 ilin her birinde yüzlerce köy ve mahalle bulunmaktadır. Köy ve mahallelerde muhtar olarak görev yapan yine yüzlerce muhtar vardır. Peki muhtarlar 2019 yılı itibariyle kendilerine belirlenen muhtar maaşlarını almaya devam edebilecekler mi? Alınan son dakika bilgilerine göre, Muhtar maaşları bir zamanlar asgari ücretten daha yüksek değildi. Muhtarlar ortalama 2 bin Türk Lirası maaş alıyorlardı. Muhtarlarla ilgili alınan yeni karar ile Muhtar maaşlarının kaldırılacağı açıklandığı bilgisine ulaşıldı. Devam eden görüşmeler sonucunda Muhtarların daha önce olduğu gibi gönüllülük esasına dayalı olarak yürütüleceği yönünde karar alınacağı, kararın tebligat niteliğinde resmi gazetede yayınlanmasının ardından yürürlüğe gireceği beklendiği, 31 Mart 2019 yerel seçimler öncesine yetiştirilmesi için çalışmaların sürdürüleceği öğrenildi. Ancak son yapılan zamlar ve düzenlemeler sonrasında 2018-2019 döneminde Muhtarlar ortalama 2 bin Türk Lirası maaş almaktadır. Ayrıca Muhtar maaşları her yıl yapılan zamlarla yükselmektedir. 2018 sonunda uygulanacak zam %4 yılsonu zammı ve %6,7 enflasyon farkı ile %10,7 olmuştur. Ayrıca, yapılan yorumlara göre 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde muhtar adayı olarak çıkanların birçoğunun adaylıktan çekileceği ve muhtarlığın eskisi gibi pek rağbet görmeyeceği ifadelerine yer verildi.

ResimLink - Resim Yükle

YORUMLAR (1)

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.