Kültür Merkezi’ndeki Eksikler Vatandaşa Zor Anlar Yaşattı!

Engelsiz Yaşam Derneği’nin öncülüğünde, İncirliova Kültür Merkezi’nde kadına yönelik şiddetin işlendiği “Yankı” tiyatro oyunu İncirliova’lılarla buluştu. İncirliova’lı ev emekçisi Fadime Dönmez tarafından yazılıp, yönetilen oyun İncirliova’lılar tarafından ilgi gördü. İncirliova’lılar..

Kültür Merkezi’ndeki Eksikler Vatandaşa Zor Anlar Yaşattı!
Yayınlanma: Güncelleme: 178 views

Engelsiz Yaşam Derneği’nin öncülüğünde, İncirliova Kültür Merkezi’nde kadına yönelik şiddetin işlendiği “Yankı” tiyatro oyunu İncirliova’lılarla buluştu. İncirliova’lı ev emekçisi Fadime Dönmez tarafından yazılıp, yönetilen oyun İncirliova’lılar tarafından ilgi gördü.

İncirliova’lılar tarafından büyük beğeni toplayan oyunda, üç ayrı ailenin başından geçen olaylar anlatıldı. Eşinden şiddet gören bir kadın ve iş yerinde kaza geçirince sakat kalan bir kadın ile zengin bir ailenin ilgilenmediği çocuklarının madde kullanmaya başlamalarının hikayeleri ilgiyle izlendi. Oyunun son dakikalarında, eşinden şiddet gören kadının kocası tarafından tabancayla vurulması anı, “Emine Bulut” cinayetini hatırlattı. Son sahne, öldürülen kadının, “ölmek istemiyorum” sözü ve kızının “ne olur ölme anne” diye karşılık vermesiyle son buldu. Oyuncular, hiçbir eğitim almadan ilk kez tiyatro oyununda oynamalarına rağmen izleyenlerden tam not aldı. Oyunda geçtiğimiz günlerde öldürülen Emine Bulut’un dışında yine cinayete kurban giden Çilem Doğan, Özgecan Aslan, Münevver Karabulut ve Tuğba Erkal’ın isimleri de anıldı.

Kültür Merkezi’ndeki Eksiklere Büyük Tepki!

İncirliova Kültür Merkezi’nin, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından İncirliova Belediyesi’ne devrinden sonra ilk tiyatro oyunu olan “Yankı” sahnelenirken, vatandaşlar Kültür Merkezi’ndeki bir çok eksiklik ve sorundan dolayı zor anlar yaşadı. Özellikle yaz aylarının kavurucu sıcağında klimaların sorun çıkartması ve yetersiz kalması özellikle orta ve üst yaştaki izleyicilerin zor anlar yaşamasına sebep oldu.

“Başkan Kaya, Sorunları Bilerek Devraldı!”

Eksikliklerin devredilirken bilindiği ancak henüz önlem alınmadan böyle bir gösterinin yapılması vatandaşlar tarafından tepki gördü. Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından devredilen Kültür Merkezi’ndeki ses, elektrik ve özellikle klima sistemindeki eksiklikler İncirliova Belediyesi tarafından yapılması gerekirken, böyle ilgi gören bir oyundan önce buna önlem almayan yetkililere, vatandaşlar büyük tepki gösterdi. Özellikle sosyal medyada yayınladıkları videolarla insanların zor durumda kaldıklarını dile getiren İncirliova’lı vatandaşlar, “Kültür Merkezi” adında bir hizmet verilecekse bunun sorunsuz olarak insanlara sunulmasını istediklerini dile getirdiler. Gösteri sonrasında bir vatandaş ve eski belediye personeli bu sorunları Başkan Kaya’nın bildiğini ve bu şekilde devraldığını belirtti.

“Sorunları Kim Çözecek?”

İncirliova’lı vatandaşlar büyük emek verilen bu Kültür Merkezi’ndeki ses, elektrik ve klima sistemindeki sorunların kim tarafından çözüleceğini merak ederken, bir an önce bunların ortadan kalması gerektiğini belirttiler.

ResimLink - Resim Yükle

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.