Kaya’dan, İncirliova’ya 11 Proje!

İYİ Partili İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle gazetecilerle Kültür Park’ta bir araya geldi. Gazetecilere Başkan Kaya, deve sucuğu ikram etti.Akşam yemeğinin ardından Başkan Kaya, görev..

Kaya’dan, İncirliova’ya 11 Proje!
Yayınlanma: Güncelleme: 572 views

İYİ Partili İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle gazetecilerle Kültür Park’ta bir araya geldi. Gazetecilere Başkan Kaya, deve sucuğu ikram etti.
Akşam yemeğinin ardından Başkan Kaya, görev yaptığı süreci ve projelerini basınla paylaştı. 
İncirliova’nın çehresini değiştirecek projeleri hazırladıklarını ifade eden Başkan Kaya, 3 buçuk ayda İncirliova Belediyesi’nin 2.5 milyon lira borcunu ödediklerini belirterek, “İncirliova’mıza yürüyüş yolu yapacağız. İkizdere köprüsünden Yalkıdere köprüsüne uzanan bir projemiz var. Bu projeyi Aydın Büyükşehir Belediyesi ile beraber yapacağız. Aynı zamanda İncirliova reklesör alanı var. Bu alanda piknik alanı yapılacak. Menderes betonun arkasındaki büyük alana piknik alanı yapacağız. Boğa güreşi, deve güreşi ve at yarışı yapılacak alan yapacağız. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Aydın’dan İncirliova istikametine gelen bisiklet yolunu İkizdere’de birleştirip çayın kenarından Dereağzı köyüne kadar uzatıp Karabağ yolundan tekrar Aydın’a dönecek şekilde yapmayı planlıyoruz” dedi.
YEREL ÜRÜNLER İÇİN SATIŞ NOKTASI YAPILACAK
Ayrıca incir, deve sucuğuyla meşhur olan İncirliova’da hiçbir satış noktasının olmadığını kaydeden Başkan Kaya, “İncirliova sanayi girişinde sebze halimiz var. Orada şu anda bulunan 12 iş yerini 15’e çıkaracağız. İncir, zeytin, kestane, ceviz ve deve sucuğu reyonlarını açacağız orada. Bu alanda yine 5 tane kokoreççi dükkanı, kahvemizi açacağız, önüne de incir ağaçları ve zeytin ağaçları dikeceğiz. Türkiye’nin her tarafından gelip geçenler orada durup deve sucuğundan, incirinden tadacak.” diye konuştu. 
TAPU PROBLEMİNİ ÇÖZECEKLER
Köy imar planı projesini de tanıtan Kaya, “Büyük bir tarla parselleyip bahçeler içerisinde bir odalık evlerin bulunduğu güzel bir köy projemiz var. O arsaları satıp köy hayatına özlem duyan vatandaşların bahçesinde sebze dikebilecek. İncirliova, Sandıklı, Gerenkova, Acarlar’da 18. Maddeyi uygulayacağız. Oralarda zamanında araziler alınıp tapusu alınmamış. Oraların fiyatlarını düşürüp insanları ev sahibi yapıp tapularını vereceğiz” dedi. 
İKİZDERE BARAJINA SEYİR ALAN YAPILACAK
Atatürk Kent Meydanı’na otopark projesi yapmayı planladıklarını kaydeden Kaya, “192 araçlık bir projemiz var. İncirliova’ya doğalgaz 2020 de gelecekti. 2020’yi beklemeden doğalgaz ilçemize geldi. Şu anda Cumhuriyet Mahallesinin ara sokaklarına doğalgaz döşeniyor. İkizdere barajının bulunduğu bölgede 10 dönümlük seyir alanı yapacağız. Kültür Park’ın 30 etabı var. Aydın’ın en büyük et ve mangal restoranını açacağız. Herkes ailesiyle gelip ucuza etini yiyebilecek” diyerek sözlerine son verdi.  Aydın Hedef

ResimLink - Resim Yükle

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.