İyi Parti’li Tabak Meclis Divan Katibi Oldu

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde İncirliova Millet İttifakı’ndan Meclis Üyesi seçilen Fatma Tabak, Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclis Divan Katibi seçildi. Aydın Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı başkan Özlem..

İyi Parti’li Tabak Meclis Divan Katibi Oldu
Yayınlanma: Güncelleme: 606 views

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde İncirliova Millet İttifakı’ndan Meclis Üyesi seçilen Fatma Tabak, Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclis Divan Katibi seçildi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı başkan Özlem Çerçioğlu başkanlığında yapıldı. İlk meclis toplantısında divan ve katip üyelerinin belirlenmesi için gizli oylama yapıldı. Sonuca göre meclisi, Özlem Çerçioğlu başkanlığında 6 kadın yönetecek.

31 Mart Yerel seçimlerinin ardından ilk kez toplanan Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Özlem Çerçioğlu’nun konuşmasıyla başladı. Konuşmasında birlikte çalışma vurgusu yapan Çerçioğlu, “Seçilen belediye başkanlarını ve meclis üyelerini tebrik ederim. Aydınımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Seçimler bitti, birlikte Aydın için çalışacağımıza inanıyorum.” dedi. Çerçioğlu aynı zamanda meclisin en genç üyeleri Mutlu Menderes Eşiyok ve Mevlüt Şahinci’yi tebrik etti.

“MECLİS AYDIN İÇİN ÇALIŞACAK”

Çerçioğlu’nun konuşmasının ardından CHP grup sözcüsü Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, İYİ Parti Grup Sözcüsü Sultanhisar Belediye Meclis Üyesi Cihan Demirel, AK Parti grup sözcüsü Kuyucak Meclis Üyesi Mehmet Güler ve MHP grup sözcüsü Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal da meclisin Aydın için çalışacağına vurgu yaparak başarılar diledi.

DİVAN KADINLARDAN OLUŞTU

Konuşmaların ardından meclis divan ve katip üyelerinin seçimi gizli oylama ile yapıldı. Ayşe Özdemir, Yasemin Gürsoy, Semra Yücel, Fatma Tabak ve Hatice Kurban divan ve katip üyeliklerine seçildi. Buna göre meclis divanında, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile birlikte 6 kadın yer aldı.

BAŞKAN VEKİLİ KARAKOZ OLDU

Yine gizli oylama ile yapılan seçimde Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliklerine Evrim Karakoz ve Cihan Demirel seçildi.

Meclisin ilk oturum toplantısı komisyon üyeliklerinin seçimi ve ilgili gündem maddelerinin oylaması ile tamamlandı. İkinci oturum Perşembe günü saat 16.00’da yapılacak.

TOPLANTIYI İL BAŞKANLARI DA İZLEDİ

Meclis toplantısını CHP İl Başkanı Ali Çankır, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, MHP İl Başkanı Burak Pehlivan, İYİ Parti İl Başkanı Cemal Sarı’la ilçe başkanları da izledi. Meclis oturumuna, AK Partili Üye Mustafa Aydın mazeretli olarak katılmadı.

ResimLink - Resim Yükle

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.