İncirliova’da Üreticinin Zararı Büyük!

İncirliova’da dün yaşanan dolu ve sağanak yağmur felaketi 5 bin dönüm araziye ekilen pamuğu vurdu. Özellikle Osmanbükü Mahallesi’ndeki çiftçilerin büyük kısmının ekinin yok olduğu ve mağduriyet yaşadıkları öğrenildi. Gün içerisinde..

İncirliova’da Üreticinin Zararı Büyük!
Yayınlanma: Güncelleme: 214 views

İncirliova’da dün yaşanan dolu ve sağanak yağmur felaketi 5 bin dönüm araziye ekilen pamuğu vurdu. Özellikle Osmanbükü Mahallesi’ndeki çiftçilerin büyük kısmının ekinin yok olduğu ve mağduriyet yaşadıkları öğrenildi.

Gün içerisinde CHP İncirliova İlçe Başkanlarından Deniz Gül geçmiş olsun demek için Osmanbükü Mahallesi’ni ziyaret etti. Gül sosyal medya mesajında “Osmanbükü Mahalle Muhtarımız Ali Şahin ve köyümüze geçmiş olsun ziyaretinde bulundum. 5 bin dönüme yakın pamuk ve mısır arazisi dolu ve su baskınından ötürü zarar görmüş. Çok geçmiş olsun diyorum. Hükümetten bu doğal afete sigortalı veya sigortasız arazi diye bakmamasını ve oluşan zararı karşılamasını temenni ediyorum.” dedi.

Osmanbükü Mahalle Muhtarı Ali Şahin ise “Malesef çiftçinin dostu yok. Bizim için seçim meçim bir şey değil. Seçim istemiyoruz, seçimle uğraşmıyoruz. Çiftçinin halini görsünler yeter. Dün akşam saatlerinde yağan yağmur ve dolu köyümüze büyük zarar verdi. Yaklaşık 5 bin dönüm ekili arazi hasar gördü. Yağtığımız incelemeye göre ise yaklaşık 70 çiftçimizin hasatı kullanılamaz hale gelmiş. Bizim köyümüzde zaten 150 çiftçi var, yani yarısı bundan zarar gördü.” dedi.

“Tarlada Mahsül Kalmadı”

Konuşmasına devam eden Şahin, “Osmanbükü’nde çiftçilik yapıyorum. Burası benim kiraladığım ve pamuk ektiğim bir tarla. 6 dönümün kira bedeli 40 bin TL. 38 bin lira masraf ettiğimizi düşündüğümüzde zarar ortada. Tarlada mahsül kalmadı. Zararımız çok büyük ve zor durumdayız.” açıklamasında bulundu.

ResimLink - Resim Yükle

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.