İncirliova Belediyesi’nde İşçi Kıyımına Devam!

31 Mart seçimlerinde İncirliova Belediyesi’nde yaşanan başkan değişikliğinin ardından işçi kıyımlarına devam ediliyor. MHP’li Kale döneminde işe alınan personelleri işten çıkartmak için büyük uğraşlar veren Başkan Kaya ve ekibi 12..

İncirliova Belediyesi’nde İşçi Kıyımına Devam!
Yayınlanma: Güncelleme: 1.521 views

31 Mart seçimlerinde İncirliova Belediyesi’nde yaşanan başkan değişikliğinin ardından işçi kıyımlarına devam ediliyor. MHP’li Kale döneminde işe alınan personelleri işten çıkartmak için büyük uğraşlar veren Başkan Kaya ve ekibi 12 işçinin daha görevine son verdi.

Kaya’nın geçen haftalarda 29 işçiye istifa etmeleri karşılığında 13’er bin lira ödeyeceğini taahhüt ettiği iddia edilirken, kabul etmeyen işçilerden 12 tanesinin işe son verdikleri öğrenildi. İşten çıkartılan işçilerin sözde emre itaatsizlik suçu işledikleri iddia edilirken, 12 işçinin yarın Belediye binasının yanında basın açıklaması yapacakları öğrenildi.

Geçen haftalarda ise anlaşmalı olarak 6 işçinin de işine son verildiği bilgisi gelirken, anlaşma sağlayamadığı işçiler hakkında yapılan işlemlerde 29 numaralı kod ile işlem yapıldığı öğrenildi.

29 Numaralı Kod Nedir?

SGK işten ayrılış kodlarına göre 29 kodu: “İşveren tarafından işçinin ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranışı nedeni ile fesih” anlamına gelmektedir. İşverenin işçisini bu kod ile çıkarabilmesi için işçinin 4857 sayılı İş Kanunu’nun 25/II bendi kapsamında belirtilen fiillerden birini işlemesi gerekmektedir.

Bu Sebeple İşten Çıkarılanlar İşsizlik Maaşı Alamayacaklar!

Kaya ve ekibinin 29 nolu kod ile işten çıkarttığı işçiler mahkeme işe dönüş kararı verene kadar işsizlik maaşı alamayacaklar.

Mahkeme işe dönüş kararı verirse, İncirliova Belediyesi büyük tazminatlar ödemek zorunda kalabilir.

Kaya ve ekibi 29 numaralı kod ile işlerine son verdiği işçier konusunda mahkeme tarafından haksız görülürse, İncirliova Belediyesi ve İncirliova halkı bu işçilere büyük tazminatlar ödemek zorunda kalabilir. İncirliova’lı vatandaşların tamamen siyaset mantığı ile işten çıkartılması İncirliova’lılara büyük yük oluşturabilir.

İşten çıkartılan işçiler bu iddialarda bulunurken, yarın yapacakları basın toplantısında tüm detaylı ile işten çıkartılma dönemini anlatacaklarını belirttiler.

ResimLink - Resim Yükle

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.