Göçer, Televizyon Programına Konuk Oldu

İncirliova Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Mustafa Göçer, tvDEN kanalında yayınlanan “Mahallenin Muhtarları” isimli programa katıldı. Sunucu Ceren Akbaş’ın sorularına yanıt veren Göçer, mahallenin mevcut problemleri hakkında da açıklama yaptı. Sunucu Akbaş’ın..

Göçer, Televizyon Programına Konuk Oldu
Yayınlanma: Güncelleme: 471 views

İncirliova Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Mustafa Göçer, tvDEN kanalında yayınlanan “Mahallenin Muhtarları” isimli programa katıldı. Sunucu Ceren Akbaş’ın sorularına yanıt veren Göçer, mahallenin mevcut problemleri hakkında da açıklama yaptı.

Sunucu Akbaş’ın sorusu üzerine kendini tanıtarak programa başlayan Kurtuluş Muhtarı Göçer, “Üçüncü dönem seçimlere girdim. Yaşımın genç olması sebebiyle bazı eksikleri görmemiz, teknolojinin ilerlemesi sebebiyle aday oldum. Yaşımızın genç olması en büyük handikap olması sebebiyle ilk iki seçimleri kazanamadım. Ancak iyi bir ivme ile ilk seçimleri geçirdim. Bu dönemde kazanmamın en büyük nedeni ise daha önce seçime girmiş olmamız, aldığımız oy oranlarının artışı diyebilirim. Hepsine de çok teşekkür ederim.” dedi.

Genç adayların artışı hakkında bir soru yönelten sunucuya cevap veren Göçer, “Yaklaşım 2 veya 3 yıl öncesine kadar muhtarlar için bir sosyal güvence yoktu. Maaş vardı fakat çok cüzzi bir miktarda vardı. Bu işin bu kadar cazip hale gelmesinin sebebi ise maaşın artması, sosyal güvencenin eklenmesi adayların çoğalmasına neden oldu. Bu konuyla ilgili Ağustos ayında CİMER’e, BİMER’e ve Yüksek Seçim Kurulu’na mail yazdım.

Ben bu işi maaş var diye yapmak istemedim. Öyle olsaydı iki dönem seçime girmezdim zaten. Tek amacım mahallemdeki insanların yaşamlarını kolaylaştırmak.

YSK’ya yazdığım yazı ise şu şekildeydi; Ortalama 265 bin civarında Türkiye genelinde muhtarlık var. Normalde belediye başkanları ve milletvekilleri seçimlerinde, adaylar evraklarını önceden teslim ediyorlar. Bu sürede bu kişilerin sabıka kaydı, öğrenim belgesi gibi evraklar inceleniyor. Daha önceki seçimde ise 800 mahalle muhtarının iptal olduğunu YSK’dan okudum. Bunun nedeni ise seçilen muhtarın sabıka kaydının olması. Bu durumda kazanmış olsa bile muhtarlık otomatik olarak düşüyor. 2014 yılında bunlar yaşandı. Bunlar devlet için maddi bir yük.

Benim yazdığım yazıda aday olacak muhtarların seçimden 45 gün önce tüm evraklarını teslim ederek ve belirli bir miktar yatırarak başvuru yapılması doğru olabilir diye yazmıştım. Sanıyorum ki bu pek kabul görmedi ki beni tatmin edici bir dönüş gelmedi.” dedi.

Kurtuluş Mahallesi’nin eksiklerine değinen Akbaş’a cevap veren Göçer, “En büyük problemimiz aslında şu ilçemizi tren yolu ve asfalt ikiye bölüyor. Merkezde 6 mahallemiz bulunuyor ve 3 tanesi tren yolu üstünde. Yapılaşmanın en çok olduğu yer ise aşağı kısımda oluyor. Hiçbir bankamız yok, bir kurum yok. Üreten biziz, sanayi esnafı bizden gider, tarım işçisi bizden gider, sürekli üreten biz olduğumuz halde en geride kalan biziz.

Geçen dönem görev yapan Belediye Başkanı Gürşat Kale, seçim çalışmalarında geldiğinde eski su deposu bölümü için belediye binası sözü verdi. Ancak onlar yapılmadı. Daha sonra buralarda gelişmedi. Fakat bunlar yapılmış olsaydı, çok büyük değişiklikler yaşayabilirdik. Bu sıkıntılar ise yukarı bölümde kalan 3 mahallemiz içinde geçerli.” dedi.

Altyapı hakkında konuşan Göçer, “Altyapı sıkıntıları var. Elektrik sistemi altyapıya alınmadı. Bazı yerlerde kanalizasyon bağlanmayan yerlerimiz var. Konuyla ilgili Nisan ayında Büyükşehir ve Fen İşleri’ne bir dilekçe gönderdim. Sorunumuz, Yahya Ümit Orbay Caddesi’nin döşemeleri çok eski. Bunun gerek sıcak asfalt, gerekse tekrardan normal taş döşenmesi ivedilikle gerekiyor. Yol üstünde bulunan logar kapakları, telekom kapaklarının farkları çok fazla. 10 santimlik farklar bile oluyor. Yaklaşık 6 sayfalık dilekçede görsel olarakta tüm sorunları ilettim.

Tire Caddesi’ndeki sıkıntı ise 25 metrelik yolun 10 metrelik alanı yol olarak kullanılıyor. Geri kalan kısımda çok büyük boşluklar yer alıyor. Hem maddi hasarlı, hemde hayati kazalar yaşanıyor. Yolun sol kısmında kaldırım, sağ tarafında ise hem yürüyüş yolu, hemde oturma banklarının olduğu bir başvuruda da bulundum. Bununla ilgili sorun Karayolları’na da iletilmiş. Bunun sonucunda bir müfettiş gelerek o bölgeyi incelemiş. o da raporuna bu yolda herhangi bir hayati tehlike oluşturacak bir durum yoktur diye not almış ve gitmiş. Ben burada seçilmiş biri olarak, bana sorulmadan nasıl böyle bir karar aldılar anlamıyorum.

Dilekçeyi verdikten sonra gerekli yerlere gittim. Konuyu belirttim ve gerekli eksiklerin işler yapılırken tek seferde yapılsın istedim. Tek seferde altyapı yapılsın, sonra kapansın. Benim param, vatandaşın parası tekrar tekrar kullanılmasın.

Açıkça şunu söyleyeyim, isterseniz bunu kesin, isterseniz kesmeyin; Kamu kuruluşları ve belediyelerin en büyük yolsuzluk yaptığı yer yol yapmaktır! Biri gelir söker döşer, ertesi gün başkası gelir yapar. Türkiye’nin en büyük sorunu budur.” dedi.

Nelere öncülük etmek istersiniz ve neleri planlıyorsunuz sorusuna cevap veren Göçer; “İlk etapta kendi bünyemde yapabileceğim şeyler için söz verdim. Bunlara başladık. Mahallemizde yaşayan öğrencilerin ödev ve fotokopi çalışmalarını ücretsiz olarak veriyoruz. Mahallemiz ilçe mezarlığına en uzak mahalle. Bayram arefesinde bu hizmeti vermeye başladık.

Daha önceki belediye yönetiminde bu yoktu ancak sanıyorum ki mevcut belediye başkanımızda bizim paylaşımlarımızdan etkilenmiş olacak bayram arefesinde 4 mahallede onlarda hizmet verdi.” dedi.

Ne gibi dönüşler alıyorsunuz, nasıl tepkiler var sorusuna cevap veren Göçer, “Seçimi kazandıktan 1 hafta sonra iş yerimiz bayram havasındaydı. Allah herkesten razı olsun.” dedi.

Gençler için planlarını anlatan Göçer, “Ağustos – Eylül ayı gibi Kurtuluş Efeler Derneği’ni kurmak. Mahallemdeki öncelikle 40-50 yaş üstündeki insanlara halk oyununu öğretmek. Sonrasında ise gençlerden bir grup oluşturmak. İlçe belediyesinin sosyal etkinliklerinde mahalle adına katılım sağlayabilmek amacım var.” dedi.

Güvenlik sorusunda soru soran sunucuya cevap veren Göçer, “Bizim mahallemizin bazı güvenlik sıkıntıları var. Uyuşturucu sıkıntımız var. Alıcısı, satıcısı var. Allah razı olsun o konuda emniyet hiçbir iş yapmıyor bu konuda. Bu sorunun kökten, tek seferde bitmesi lazım. Emniyet Müdürü’müzle tanışabilirsek eğer bazı taleplerim olacak tanışabilirsek. Akşamları görevli personellerin mahallemizde bulunması gibi, halkla iç içe olmaları gibi isteklerim olacak.” dedi.

ResimLink - Resim Yükle

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.