Erbeyli Şehitleri Anıldı

Milli Mücadele Dönemi’nde, Yunanlılar tarafından haince şehit edilen vatandaşlar törenle anıldı. İncirliova Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) ortaklaşa hazırladığı programla Erbeyli Mahallesi’ndeki şehitlikte tören gerçekleştirildi. Törene İncirliova Belediye Başkanı..

Erbeyli Şehitleri Anıldı
Yayınlanma: Güncelleme: 139 views

Milli Mücadele Dönemi’nde, Yunanlılar tarafından haince şehit edilen vatandaşlar törenle anıldı. İncirliova Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) ortaklaşa hazırladığı programla Erbeyli Mahallesi’ndeki şehitlikte tören gerçekleştirildi. Törene İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, İncirliova Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Belgin Güler, Germencik Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ercüment Savran, CHP İncirliova İlçe Başkanı Hasbi Akman ve vatandaşlar katıldı.

Milli Mücadele’nin 100. yılında gerçekleşen törende böyle bir anma töreni düzenlediklerini belirten İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, “20 Haziran’ı, 21 Haziran’a bağlayan gece 1919 yılında Yunan Karakolu’na yapılan baskında düşmana zarar verilmiştir. Bunun karşılığında ise buradan ve bölgeden zorla toplanan 72 vatandaşımız şehit edilmiştir. Ruhları şad olsun.” ifadelerini kullandı.

ResimLink - Resim Yükle

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.