Eniştesine Rakip Oldu

Aralarında rekabet başlayan enişte kayınbiraderin adaylık nedeniyle araları da açıldı. Acarlar Mahallesinde kıyasıya bir yarış başladı.    2014 yılında Aydın’ın Büyükşehir olması dolayısıyla Acarlar Belde Belediyesi ise mahalleye dönüştü. Yaklaşık..

Eniştesine Rakip Oldu
Yayınlanma: Güncelleme: 202 views

Aralarında rekabet başlayan enişte kayınbiraderin adaylık nedeniyle araları da açıldı. Acarlar Mahallesinde kıyasıya bir yarış başladı.    
2014 yılında Aydın’ın Büyükşehir olması dolayısıyla Acarlar Belde Belediyesi ise mahalleye dönüştü. Yaklaşık 11 bin nüfusa sahip ve 7 bine yakın seçmeni olan mahallede muhtar adaylığı yarışı da adeta belediye başkan adaylık yarışı gibi sürüyor. Önce enişte Cihan Türken, muhtar adaylığını açıkladığını iddia etti, ancak kayınbirader Kemal Karabulut’ta önce kendisinin adaylığını açıkladığını belirtti. İki adayda mahallede esnafları dolaşarak kendilerine oy istiyorlar.  

“EN İYİ SEÇİMİ HALK YAPACAK”
İncirliova Ziraat Odası delegesi olan ve Tarım Kredi Kooperatifi yönetiminde de görev aldığını belirten  Kemal Karabulut, “Doğma büyüme Acarlar’da yaşamaktayım. Acarlar halkına hizmet sunacağımın sözünü veriyorum. Acarlar halkı beni çok desteklediği için bende muhtar adayı oldum. Seçimin halkın taktirine bırakıyorum. En iyi seçimi halkın yapacağına inanıyorum. Eniştemin de muhtar adayı olması benim için herhangi bir sıkıntı yaratmadı. Onda da yaratmayacağına inanıyorum” diyerek seçmenden destek istedi. 

“ÖNCE BEN AÇIKLADIM”

Kendisinin daha tecrübeli olduğuna vurgu yapan ve adaylığı ilk açıklayanın kendisi olduğunu belirten Cihan Türken ise,  “2014 Yerel Seçimleri öncesi burası Belde Belediyesiydi. O dönemde Cumhuriyet Mahallesi muhtarlığı yaptım. Belde belediyesi kapanınca burası tek mahalle oldu. O zamanda aday oldum ama kazanamadım.  Ancak bir dönem muhtarlık yaptığım dolayısıyla vatandaşların benden memnun olduğunu düşünüyorum. Ben kendimi halkın isteği üzerine hazırladım. Kayınbiraderimin ise neden aday olduğunu bilemiyorum. Şu ana kadar aramızda hiçbir sorun da yoktu. Kendisine vatandaşlardan talep geldiğini söyledi. Biz ondan 10 gün önce adaylığımızı açıkladık. Ziraat odası delegesi adayı oldu onun aldığı oyun yüzde 50’si benimdir. Ben delege adayı olmadım beni destekleyecekleri ona yönlendirdim. Aramızda kırgınlığımız yok ama aday olmasa daha iyiydi. Neden kayınbiraderinle birlikte muhtar adayı oluyorsun diye bu güne kadar vatandaşlardan hiçbir tepki almadım. Ama o çok tepki aldı. Bunun olmaması gerekirdi .Çünkü bir enişte bir namustur” dedi. DHA-Burhan Ceyhan

ResimLink - Resim Yükle

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.