Emel Türkiye İkincisi Oldu!

Ortaokul öğrencisi Emel UrfalıoÄŸlu (14) Bartın’da düzenlenen Okullar Arası Türkiye Yıldızlar Kick Boks Åžampiyonası’nda Türkiye ikincisi oldu. Aydın’ın Ä°ncirliova ilçesinde,Sandıklı Nazmi TopçuoÄŸlu Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencisi Emel UrfalıoÄŸlu, 5-10 Åžubat..

Emel Türkiye İkincisi Oldu!
Yayınlanma: Güncelleme: 383 views

Ortaokul öğrencisi Emel UrfalıoÄŸlu (14) Bartın’da düzenlenen Okullar Arası Türkiye Yıldızlar Kick Boks Åžampiyonası’nda Türkiye ikincisi oldu.

Aydın’ın Ä°ncirliova ilçesinde,Sandıklı Nazmi TopçuoÄŸlu Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencisi Emel UrfalıoÄŸlu, 5-10 Åžubat tarihleri arasında Bartın’da yapılan Okullar Arası Türkiye Yıldızlar Kick Boks Åžampiyonası’nda Türkiye 2’ncisi oldu. Bugüne kadar katıldığı müsabakalarda 8 kez Ege Bölge Åžampiyonu olan UrfalıoÄŸlu’nun 3 Ege Bölge 3’üncülüğü, 1 Türkiye 2’nciliÄŸi bulunuyor. Madalyalarına bir yenisini ekleyen Emel UrfalıoÄŸlu’nu, İncirliova’ya dönüşünde, İncirliova Belediye BaÅŸkanı GürÅŸat Kale karşıladı. Mehter takımı eÅŸliÄŸinde karşılanan küçük sporcu, beraberindeki kortejle yaklaşık 2,5 kilometre yürüyerek evinin bulunduÄŸu sokaÄŸa geldi.

8 YILDA 13 MADALYA ALDI

6 yaşından bu yana kick boks sporuyla meÅŸgul olan Emel UrfalıoÄŸlu, “8 yıla toplam 13 madalya sığırdım. Bunlardan 8’i altın, 2’si gümüş, 3’ü de bronz madalya. Ä°lk madalyamı Ege Bölge 3’üncüsü olarak Denizli’de almıştım. Åžimdi de Bartın’da 5-10 Åžubat tarihleri arasında düzenlenen okullar arası Türkiye Kick Boks ÅŸampiyonasına katılarak 2’nci oldum ve Türkiye’yi nisan ayında yapılacak Avrupa Åžampiyonası’nda temsil etme hakkı kazandım. Nisan ayındaki ÅŸampiyonaya tabii ki daha iyi hazırlanacağım. Ä°ncirliova Belediyespor adına müsabakalara katılıyorum.” dedi. UrfalıoÄŸlu, hedefinin Avrupa ve Dünya ÅžampiyonluÄŸu olduÄŸunu söyledi.

Ä°ncirliova Belediye BaÅŸkanı GürÅŸat Kale de “Belediye olarak her zaman sporcunun yanındayız. Özellikle böyle ÅŸampiyon sporcular bizim gururumuz. Kızımız okullararası ÅŸampiyonada Türkiye 2’ncisi oldu. Ä°lçemizden böyle genç bir sporcunun yetiÅŸmesi hepimizi gururlandırdı. Geçen hafta, Belediye Meclisi toplantısında da aldığımız kararla sporcumuza bir hediye takdim edeceÄŸiz. Ä°nÅŸallah onu da kısa sürede kendisiyle paylaşırız.” diye konuÅŸtu.

“KENDÄ°M YAPAMADIM, ÇOCUKLARI TEÅžVÄ°K ETTÄ°M”

Küçük yaÅŸta gönül verdiÄŸi “kick boks” sporunu uzun yıllar amatör olarak yaptığını belirten baba Sebahattin UrfalıoÄŸlu (46), “Ancak, maddi durumum müsait olmadığı için resmi müsabakalara katılamadım. Ben de çok sevdiÄŸim bu spora çocuklarımı yönlendirdim. Çocuklarımın baÅŸarılı olabilmesi için elimizden geldiÄŸince uÄŸraÅŸtık. Allah’ın izniyle kızımız Türkiye ikincisi oldu. Ailecek sevinçliyiz.” diye konuÅŸtu.

‘EVDE ÇALIÅžMAYA BAÅžLADIK’

Kız kardeÅŸini hem abi hem antrenör olarak evde çalıştırdığını belirten Nazmi UrfalıoÄŸlu(18) da “Babam zaten kendisi bu sporu yapıyordu. Televizyonda kick boks müsabakalarını zevkle izliyorduk. ‘Siz de bu spora baÅŸlayın’ diyerek, bizi teÅŸvik etti. Bunun üzerine biz de gerekli spor malzemelerini alıp, herhangi bir spor salonuna kayıt yaptırmadan, evde çalışmalara baÅŸladık. Biraz aÅŸama kaydettikten sonra spor salonunda çalışmalarımızı sürdürdük. Ardından küçük maçlara çıktık. Antrenörlerimiz yetenekli olduÄŸumuzu görünce bizi büyük maçlara çağırdı. Oralarda farklı dereceler elde ettik. Ä°nÅŸallah daha büyük maçlarda Türk bayrağını dalgalandıracağız.” dedi. Nazillihavadis

ResimLink - Resim Yükle

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.