Derdin İncirliova’yı Kadın Dostu Kent Yapmak Mı, Oy Avcılığı Mı?

Millet İttifakı İncirliova Belediye Başkan Adayı Aytekin Kaya, CHP İncirliova Eski Kadın Kolları Başkanı Ayşe Dedeli ile yaşadığı tartışmanın sonrasında, Kadın Adayları Destekleme Derneği’ni (KA-DER) kullanarak suni gündem yaratmaya mı..

Derdin İncirliova’yı Kadın Dostu Kent Yapmak Mı, Oy Avcılığı Mı?
Yayınlanma: Güncelleme: 258 views

Millet İttifakı İncirliova Belediye Başkan Adayı Aytekin Kaya, CHP İncirliova Eski Kadın Kolları Başkanı Ayşe Dedeli ile yaşadığı tartışmanın sonrasında, Kadın Adayları Destekleme Derneği’ni (KA-DER) kullanarak suni gündem yaratmaya mı çalışıyor? KA-DER yetkilileriyle bir protokol imzalayan Kaya, “Kadın Dostu Kent Taahhütnamesi” imzalarken, Eski Başkan Ayşe Dedeli ile yaşadığı sorunları unutmuş görünüyor.

Şu an Eski Başkan Dedeli ile yaşadığı olayların adli mercide bulunması ve bu durum çözülmeden kadınlarla ilgili dernekle ortak bir taahhütname imzalayan Kaya hakkında bazı vatandaş ve sosyal medya hesapları tepki gösterdi.

Kaya’nın bir bayana kötü sözlerde (bahsi geçen konuşmalar aşağıdaki imzalı evrakta yer almaktadır.) bulunup, tehdit ettiği iddiaları sürerken Kaya vatandaşa ve özellikle kadın seçmene şirin görünmek için mi böyle bir protokolü imzaladı soruları sorulmaya başlandı. Kendi partisinin kadın kollarıyla sorun yaşayan ve hakaret ettiği iddia edilen Kaya’nın tüm adımlardan önce, Dedeli ile yaşananlara açıklık getirmesi ve bu sorunun çözülmesi gerektiğini belirten bazı vatandaşlar, “Bu protokol hiç bir anlam ifade etmiyor” dedi.

İncirliova Kadın Dostu Bir Kent’tir!

İncirliova’da yapılan bir çok adımdan uzak kalan ve Kaya’nın sadece Belediye Başkanlığı Adaylığı’na odaklandığı, alınan Belediye kararlarından haberinin bile olmadığı düşünülürken, sosyal medya hesaplarından birinde paylaşılan görsel Kaya’nın çabalarını boşa çıkarır derecede.

Bahsi geçen görselde “02.03.2016 tarihinde İncirliova Belediye Meclisi’nde oy birliği ile alınan kararda Kadın Dostu Kentler Birleşmiş Milletler Ortak Programına katılım sağlanmıştır. Gürşat Kale ve Meclis Üyeleriyle birlikte alınan kararlar, İncirliova Kadın Dostu Kent olduğunu taahhüt etmiştir.” deniyor.

Ayrıca yapılan açıklamada “Kale’nin bu kararı imzalamasının ardından Belediye’de çalışan bayan personel sayısı arttırılmış, kadınlara karşı pozitif ayrımcılık çalışmaları başlatılmış, spor ve sosyal tesisler bayanlara göre tasarlanmış, Kadın Girişim Merkezi kurulmuş, çeşitli seminer ve toplantılar düzenlenmiştir.” dendi.

Biz İncirliova’lı bayanlar ve tüm vatandaşları adına da bu iddia edilen olayların tümünü Aytekin Kaya’ya soruyoruz; “Derdin İncirliova’yı Kadın Dostu Kent Yapmak Mı, Oy Avcılığı Mı?”

ResimLink - Resim Yükle

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.