“Bir Tek Cami ve Okulları Satmamışlar!”

İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, yönetimde değişikliklerin olacağını söylerken, tasarruf tedbirleri alacaklarını belirtti. Göreve başladığından bu yana basında sürekli “Belediyeyi bitirmişler”, “Belediye borç batağında” diye açıklamalarda bulunan İncirliova Belediye Başkanı..

“Bir Tek Cami ve Okulları Satmamışlar!”
Yayınlanma: Güncelleme: 408 views

İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, yönetimde değişikliklerin olacağını söylerken, tasarruf tedbirleri alacaklarını belirtti. Göreve başladığından bu yana basında sürekli “Belediyeyi bitirmişler”, “Belediye borç batağında” diye açıklamalarda bulunan İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, kriz sebebiyle bu sene “İncir Festivali” etkinliğini gerçekleştiremeyeceklerini belirtti.

İncirliova Belediyesi’nde 350 işçinin çalıştığını belirten Kaya, işçiler konusunda net olarak tasarrufa gideceklerini belirtti. Göreve geldiğinden bu yana eski yönetimin belediye bütçesini düşüncesizce kullandıklarını belirten Kaya, “Jeotermal araştırması için 7 milyon lira belediyeden para çıkışı olmuş. Bu para belediyede kalmış olsaydı, bugün belediyenin bir sıkıntısı olmayacaktı.” açıklamasında bulundu.

“Bir tek cami ve okulları satmamışlar”

Başkan Kaya açıklamasında “İller Bankası’ndan bu ay gelen para 650 bin lira civarında. Geçen ay işçilere ödenmesi gereken maaş toplamı ise 1 milyon 150 bin liraydı. Bunu çok kısa sürede çözmüş olacağız. Bunun yanında gelen 650 bin liranın 225 bin lirası bankadan araştırma için çekilen kredi için gidiyor. Eski yönetimin bu zamana kadar tamamen yerleri satarak geldiğini görüyoruz. Tarla, bahçe, futbol sahası ne varsa satmışlar. Bir tek cami ve okulları satmamışlar.” dedi.

Diğer yandan ise işçi fazlalığına değinen Başkan Kaya, “Bu ay işçi maaşlarının tamamı ödenemedi. Sadece memur maaşları ödendi. O da İller Bankası’ndan memurlar için ödenen para olduğu için mecburen ödendi. Mecbur olduğu halde eski yönetim bunlarda bile ödememezlik yapmış.

İncirbel işçilerinin ise maaşlarını tam yatıramadık. Önümüzdeki günlerde de bu sorunu çözeceğiz. Bazı görev değişiklikleri getirdik. Maaşı yüksek olanların, maaşlarını düşürdük. Bunları daha da düzenleyeceğiz.” dedi.

“Her yönden tasarruf yapıyoruz”

Tasarruf konusuna değinen Kaya, “Müdür ve daire amirlerinin altındaki arabaları geri aldık. Buradan bile ayda 140-150 bin lira akaryakıt tasarrufumuz var. Kiralık olan arabaları da geri gönderdik. Her yerden tasarruf yapıyoruz.” dedi.

“Dışarıdan gelen zabıta arkadaşlarımıza memleketlerine gitmelerini söyleyeceğiz.”

Kadrolar hakkında konuşan Kaya, “Sözleşmesi biten fazla işçileri çıkaracağız. Eski yönetimin hatalarını çekmem mümkün değil. Bir sürü zabıtamız var, bunların İncirliova’yla alakası yok. Dışarıdan gelen zabıta arkadaşlarımıza memleketlerine gitmelerini söyleyeceğiz. İncirliova’lılarla çalışıp, İncirliova’ya hizmet edeceğiz.” dedi.

Konuşmasında “Kısa bir süre sonra İncirliova Kültür Merkezi’ni açacağız. Basketbol, voleybol, tiyatro gibi alanlar açıp, gençlerimize sahip çıkacağız. Bazı mahallelerimize futbol sahaları yapacağız.” dedi.

“DSP’nin adayı 5 bin oyumu aldı!”

Acarlar konusuna değinen Başkan Kaya, “Eski başkan Acarlar’a uğramamasına rağmen 1.900 oy aldı oradan, ben ise 222 oy alabildim. DSP’nin adayı ise 5 bin oy aldı. O aday olmasaydı 5 bin oy fazla alıp, mecliste de rahat olacaktır. Yine de Acarlar’ın hem altyapı, hemde üstyapı sorunlarını çözeceğim. Haftanın 3-4 günü oradayım, tüm etkinliklerine katılmaya çalışıyorum.” açıklamasında bulundu.

ResimLink - Resim Yükle

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.