Başkan Kale, Sandıklı’dan Vurdu!

İncirliova Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı İncirliova Belediye Başkan Adayı Gürşat Kale, seçim çalışmaları için Sandıklı Mahallesi’ndeydi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu, Aydın MHP İl Başkanı Burak Pehlivan, Meclis..

Başkan Kale, Sandıklı’dan Vurdu!
Yayınlanma: Güncelleme: 758 views

İncirliova Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı İncirliova Belediye Başkan Adayı Gürşat Kale, seçim çalışmaları için Sandıklı Mahallesi’ndeydi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu, Aydın MHP İl Başkanı Burak Pehlivan, Meclis Üyesi Adayları, Ak Parti ve MHP’li yöneticilerinde katılım gösterdiği mahalle toplantısında, Sandıklı Mahallesi Muhtarı Fazlı Kurşunlu ev sahipliği yaptı. Toplantı için mahalleye gelen Başkan Kale’ye çiçek takdim eden Sandıklı Mahalle Muhtarı Fazlı Kurşunlu, “Sayın Başkan’a ve ekibine başarılar dilerim.” dedi.

Seçim çalışmaları için gittiği Sandıklı Mahallesi’nden konuşan İncirliova Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Gürşat Kale, “Sayın Genel Başkan Yardımcım, Sayın MHP Aydın İl Başkanım, Sayın Muhtarım, Değerli İlçe Başkanlarım ve Çok Değerli Sandıklı’lı hemşerilerim, hepiniz hoşgeldiniz. Varlığınızla bizi şereflendirdiniz ve onurlandırdınız. Bu müthiş coşkuyu bizlere yaşattığınız için çok teşekkür ediyorum.

Sizlerden 5 yıllığına güven kredisi istemiştik. Bize güvenirseniz, size en iyi şekilde hizmet etmeye gayret edeceğiz. Her zaman hesap vereceğiz, denetleneceğiz dedik. Bugünde o gün verdiğimiz sözün heyecanı ve mutluluğu ile karşınızdayız. Söylediklerimizi yapma noktasında, çok ciddi kusur işlesek, çok büyük eksiğimiz olsa, yüz kızartıcı bir durumda olsak burda karşınızda olmazdık. Biz sizden aldığımız bu güvenle tekrar karşınızdayız. Yeni meclis üyesi aday arkadaşlarımla, bir 5 yıl daha güven kredisi istiyoruz.

Sizler için elimizden gelenin en iyisini yapma gayreti içinde olduk. Büyükşehir yasasının getirdiği bazı sorunları öncelikle ve en erken teşhis eden belediyelerden olduk. Ancak bu konularda hiç bir zaman şikayetçi olmadı. Çözüm üreten, iş birliği yapan, hizmet yapma odaklı olan bir belediye olmaya çalıştık. Bu konuda her zaman adaletli olmaya çalıştık ve onu parametre olarak gördük. Gelecekte Büyükşehir’in ve Hükümet’inde desteği ile daha fazlasını ve en iyisini sizlere sağlamaya çalışacağız.

Geçtiğimiz dönemde birlikte çalıştığımız arkadaşımızın Üniversiteye geçmesiyle, ciddi bir takım girişimlerimiz oldu. Üniversite yönetimi de bizi daha yakından tanımaya ve desteklemeye başladı. Bu sayede Sandıklı’ya bu üniversiteyi kazandıracağız.

Bize mal varlıklarınızı sattınız, her şeyi sattınız. İncirliova’ya bir çivi mi çaktınız diyenler oluyor. Evet sattık. İncirliova’da bugüne kadar toplam 19 milyon liralık varlıklarımızı sattık. Su parasını ASKİ’ye verdik. Hal gelirini Büyükşehir’e verdik. 2014 yılında 10 km kare alanda hizmet vermekteyken, şu anda 200 metrekare alanda hizmet vermekteyiz. Bu kadar geniş alanda su, tabela, hal gelirinin Büyükşehir’e gittiği, İller Bankası’nın yüzde 30’unun bizde kaldığı bu ortamda hizmet gemisini hiç karaya oturtmadık.

İncirliova Belediyesi’nin bütçesi biz devraldığımızda kişi başına 28 TL’yken, Büyükşehir yasasıyla 12 TL girmeye başladı. Diğer gelirle beraber yaklaşık dörtte bir gelir elde eden, yani 100 Liralık gelirden 25 Liraya düşen gelire rağmen, Biz İncirliova’nın çöpünü her gün tüm mahallelerden toplayıp Aydın’a taşıyoruz. Memleketimizin en temiz hale gelmesi için çalışıyoruz. Katı atık bedelleri ASKİ tarafından toplanıp, bize ödenmesi lazım. Ama son 3 aydır bu paralar tahsil edilmemekte ısrar ediliyor. Tahsilat esnasında bu paraları ödemesinizde olur deniyor. Dolayısıyla bütün ilçe belediyelerin gelir sağlamaları zorlaştırılırken, seçim döneminde sıkıntı çekmeye itiliyoruz. Buna benzer çok davranışlarda var. Ama şunu açıkca söylüyorum sattığımız her yerin, en rekabetli şekilde, en kıymetli bir şekilde hayata soktuk. Bunu hep açık ilanlarla yaptık. Bunları yaparkende size yatırım olarak dönmesi için çalıştık. Bu konuda hem meclis üyelerimizin, hem vatandaşlarımızın, hem devlet kurumlarının incelemesine açık bir belediyeyiz. Bu güçlüklere rağmen göreve geldiğimizde 7-8 yıldır kapısı çalınmamış kiracılarımız, belediyelerin yerlerini işgal etmiş, toplanmayan vergiler konusunda tüm eski defterleri karıştırdık. Alacaklarımızın tahsili için çok ciddi mücadele verdik. Hep sizin için yapıldı, bunlar yapılarak bütçemizin genişlemesi için çaba gösterdik.

Kanunun bize verdiği yetkileri sonuna kadar kullandık. Lider olan insiyatif alır, insiyatif kullanmayan köyünde, dağında, ovasında hiç bir işe yaramayan arazileri tutup, elim hamur karnım aç diye hayatını sürdürmez. Ben çözüm adamıyım, çözüm içinde yapmam gerekenlerle ilgili kararları verdim, sağolsun arkadaşlarımda destek verdi. Bunları tüm vatandaşlarım, incelemek isteyenler gelip inceleyebilir. Alnımız açık.

Bazı arkadaşlar diyor ki; Ne yaptın?

İdare eder, hizmet sunar bir belediyeyi hayata geçirdik. Çalışmayan, dinlemeyen, çözüm üretmeyen bir belediyeyi Aydın’ın incisi haline getirdik. Kalite hizmetimizi yükselttik, bir katta hizmet veren belediye binamızı dört kata çıkarttık. Park diye bir kavramı bilmeyen ilçe, Aydın’ın en güzel parkını yaptık. Park İncirliova, İncirliova’ya helal olsun.

Evet biz çivi çakmadık. 320 bin metrekare yol yaptık dedik. Oturup hesaplamışlar, siz ihalelerde 215 bin metrekare ihale yapmışsınız neden yalan söylüyorsunuz? Bakın hiç bir şey yapmamaktan, 215 bin metrekareye bir anda çıktık. Yaptıklarımızı kayıtlı olarak ilanlardan bulmuşlar. Ama yönetmeyi bilmedikleri için, yönetimin gerçekten hayatı nasıl sürdürdüğünü bilmedikleri için, bir idarenin kendi insiyatifi ile de bir şeyler yapabileceğini hiç ön görmüyorlar. Bu kadar ufuksuz, bu kadar bilgisiz, bu kadar bilgiden mahrum insanlar bizi denetlemeye çalışıyorlar. Helal olsun! Takip ediyorlar, bizim 215 bin metrekare yaptığımızı kendileri tescil ettiler. Ama biz 320 bin metrekarenin arkasındayız. İnşallah daha fazla imkanımız olur, daha fazlasını da yaparız.

Ben İncirliova’da yetişmiş, İncirliova’dan doymuş bir tamircinin evladıyım. Hamdolsun bu memleketlerden yetişmek, bu memlekete hizmet vermek onurunu siz bize verdiniz, 5 yıl hizmetkarınız oldum. Bundan büyük bir şeref duyuyorum. Uzun ince bir yoldan sonra Allah nasip etti, üniversiteyi bitirdik. Ve bu memleketin çok az insanının sahip olduğu bir meslekle hem memleketimi, hem Dünya’yı tanıdım. Tanıdıklarımla, öğrendiklerimle memleketime hizmet etmeyi arzu ettim. 5 yılda bunu ciddi bir diyet borcu olarakta ödedim. Allah’a hamdolsun. Sizin sayenizde bu görevimi en iyi şekilde yapmaya çalıştım.

ResimLink - Resim Yükle

YORUMLAR (2)

  1. Cihan demir 11 Mart 2019, 21:43

    Incirliova’nın en büyük Mahallesi olan, Acarlar mahallesine kaç metrekare taş döşediniz? Çok bilgili başkan hesaplayıp geri döner misiniz lütfen!

  2. şeronun yanındaki yalakaları ve bunlara gaz veren eski dostlarınızın altından çıkan şeylerdir başkanım bunlar. ciddiye alıp zaman kaybetmeseydiniz keşke

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.