Başkan Çerçioğlu İfade Verdi

Aydın BüyükÅŸehir Belediyesinde “ihaleye fesat karıştırma” iddiasıyla açılan davada yargılanan ve hakkında zorla getirilme kararı verilen BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Özlem ÇerçioÄŸlu, mahkemede ifade verdi. Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesinin 14 Mayıs’ta..

Başkan Çerçioğlu İfade Verdi
Yayınlanma: Güncelleme: 223 views

Aydın BüyükÅŸehir Belediyesinde “ihaleye fesat karıştırma” iddiasıyla açılan davada yargılanan ve hakkında zorla getirilme kararı verilen BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Özlem ÇerçioÄŸlu, mahkemede ifade verdi. Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesinin 14 Mayıs’ta hakkında zorla getirilme kararı vermesinin ardından ÇerçioÄŸlu, ifade vermek için adliyeye geldi. DuruÅŸmada ÇerçioÄŸlu’nun avukatları da hazır bulundu.

Ä°haleye fesat karıştırma iddiasıyla yargılanan ÇerçioÄŸlu, suçlamaları kabul etmeyerek, hazırladığı yazılı savunmayı mahkemeye sundu. Mahkeme heyeti, hakkında FETÖ soruÅŸturması yürütülen ve geçen ay Ankara’da yakalanan sanık Erkan Karaaslan’ı tanıyıp tanımadığı yönünde ÇerçioÄŸlu’na soru yöneltti.

ÇerçioÄŸlu, Karaaslan’ı belediyeden aldığı ihaleler dolayısıyla tanıdığını, kamuoyunda yer aldığı gibi Karaaslan’ın kendisinin danışmanı olmadığını savundu. Davanın sanıklarından ÇerçioÄŸlu hakkında zorla getirilme kararı verilen 14 Mayıs’taki duruÅŸma, 19 Eylül’e ertelenmiÅŸti.

Ä°DDÄ°ANAME

Aydın Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca Aydın BüyükÅŸehir Belediyesi ile ASKÄ°’de “danışmanlık adı altında yapılan usulsüzlükler ve ihaleye fesat karıştırma” suçlarından FETÖ sanığı Erkan Karaaslan ve Aydın BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Özlem ÇerçioÄŸlu ile belediye çalışanlarının da aralarında bulunduÄŸu 17 kiÅŸi hakkında iddianame hazırlanmıştı.

İddianamede, bu davadan da tutuklu FETÖ sanığı Karaaslan hakkında 9 yıldan 22 yıla, Çerçioğlu hakkında 6 yıldan 14 yıla, diğer tutuksuz sanıklar hakkında ise 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

ResimLink - Resim Yükle

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.