Zerrin Tosun: 8 Mart Siyasi Prim Şöleni Değildir

Vatan Partisi İncirliova Belediye Başkan Adayı Zerrin Tosun yaptığı açıklamada “Öncelikle dünya üzerinde binlerce yıldır çalışan, emek veren, üreten, doğuran, büyüten, sosyal yaşamın her alanında değerler üreten tüm kadınlarımızın “8..

Zerrin Tosun: 8 Mart Siyasi Prim Şöleni Değildir
Son Güncelleme: Whatsapp
ResimLink - Resim Yükle>

Vatan Partisi İncirliova Belediye Başkan Adayı Zerrin Tosun yaptığı açıklamada “Öncelikle dünya üzerinde binlerce yıldır çalışan, emek veren, üreten, doğuran, büyüten, sosyal yaşamın her alanında değerler üreten tüm kadınlarımızın “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlarım.

Bu kutsal gün bizi yöneten siyasilerin kendi çıkarları için kullandıkları bir reklam şovuna dönüştürülmektedir. Kadınlarımız, Emekçi Kadınlar Günü’nü fabrikalarda, tarlalarda, evlerde karşılarken, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı ise, bu günü anlamından koparmaktadır. Halka hizmet etmesi için kendisine verilen bütçeyle 8 Mart’ta pop konserleri vererek yerel seçimler için reklam yapmaktadır” ifadelerini kullandı.

8 Mart Siyasi Prim Şöleni Değildir

8 Mart Düna Kadınlar Gününde Aydın yapılması planlanan konserler için Büyükşehir Belediye ve Efeler Belediyesine sert sözlerle yüklenen Tosun “Her özel günün kabul edilişinin arkasında o günü özel kılan bir olay yer alır, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün arkasında ise haklarını isteyen kadınların tam anlamıyla trajik öyküsü yer almaktadır. Bu önemli gün; büyükşehir belediyesinin Edis’le, Efeler belediyesinin Hande Yener’le reklam yapacağı, siyasi çıkar sağlamaya çalışacağı bir siyasi prim şöleni değil; hayatın her alanında mücadele eden, baş tacı edilmesi gereken emekçi kadınlarımızın günüdür. Bu iki etkinliğin de ‘Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ ile hiçbir alakası yoktur. Bu konserlerle ne kadınların hakları dile getirilir ne de kadınların hakları aranır. Bu, yönetenlerin yozlaşmasıdır. Kadın belediye başkanının kendisine ve kadın haklarına yozlaşması, Efeler Belediye Başkanının ise kadınlar gününe yabancı kalmasıdır.

Kadınlar sadece kadınlar günüyle değil, her zaman önde olmalıdır. Vatan Partisi’nde kadınlar her zaman öndedir. Toplumumuzun yarısı kadın ise yöneticilerin de yarısı kadın olmalıdır. Diğer partiler rant kavgası yapmaktan, kadın aday çıkarmak akıllarına bile gelmemiştir. Oysaki kadınlar her mücadelenin öncüsüdür. Kadına öncelik Cumhuriyet ilkesidir. Vatan Partisi iktidarında kadınlar hep önde olacaktır. Erkek ile kadın arasındaki eşitsizlikleri ortadan kaldırmak için seferberlik yürüteceğiz. Belediye çalışanlarımızın yarısı kadın olacak.

Kadın hakları ve kadınların günü; 8 Mart’ta konser vererek değil, kadın erkek arasındaki her türlü eşitsizlikle mücadeleyle savunulur” dedi. Kaynak: (Gündem Aydın) – Galip Can İnce

ResimLink - Resim Yükle

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.