Yener, Zafer’den Kaya’ya Sesledi!

DSP İncirliova Belediye Başkan Adayı Ayhan Yener ve ekibi seçim çalışmaları için Zafer Mahallesi’ni ziyaret etti. Burada projelerinden bahseden Yener, yer yer diğer adaylara yüklendi. Konuşmasında “Zafer Mahallesi’nin güzel insanları..

Yener, Zafer’den Kaya’ya Sesledi!
Yayınlanma: Güncelleme: 291 views

DSP İncirliova Belediye Başkan Adayı Ayhan Yener ve ekibi seçim çalışmaları için Zafer Mahallesi’ni ziyaret etti. Burada projelerinden bahseden Yener, yer yer diğer adaylara yüklendi.

Konuşmasında “Zafer Mahallesi’nin güzel insanları bizi yalnız bırakmadığınız için ayaklarınıza sağlık, yüreklerinize sağlık. Biliyorsunuz Türkiye, Yerel seçimlerine girerken ittifak sistemi ile insanları ikili seçeneklere zorlamak durumunda bırakılmak istendi. İncirliova’da da iki ittifakı dışında birde bağımsız adayla seçime girilmek zorundaymış gibi gösterdiler. Bizde burada buna karşı olan insanların sesi olmak için, sözü olmak için aday olduk.

Beş yıl boyunca İncirliova’da satılmayan yer bırakmamışlar. İnsanların mallarını sattılar, sonrada seçim dönemi gelince oy istiyorlar. Belediye’de 2 kapı yaptılar. Birisi sadece kendilerine, diğeri ise ikinci sınıf insanlar için mi?

Toki olayını da biliyorsunuzdur. İnsanlar buna kanarak, 4 bin lira para yatırdılar kişi başı. Bu işin içinden çıkamayıncada paraları geri iade etti. Kendisi 16 milyon lira borçla devraldığını, şimdi ise 30’un üstünde olduğunu söylüyor. Kulağımıza gelenler ise 9 milyon’la belediyeyi devraldığı, şimdi ise 45-50 milyon olduğu yönünde.

50 milyona yakın taşınmaz sattı. Bir ihale yapmış. Bu normalinde masum gibi görünüyor. Hali hazır harita, imar durumunun güncellenmesi durumunda bir ek var.

Jeotermal akışkanın sondaj çalışması için, bu çalışma için ödedikleri para 13.5 milyon lira. Bunu bütün olarak ödeyemeyecekleri için bir bankadan 7 milyon lira kredi aldılar. Tabi bu borçlar sata sata bitmez.

İncirliova’da jeotermal şirketlerinin piyonu mu?

Sonuç olarak iyi bir beş yıl geçirmediği, insanların gönlüne giden yolu bilmediği için sınıfta kaldı.

Ak Partili kardeşim şimdi beş yıldır gönüllere giden yolu yapmaya çalışan Kale, dombra ile sizleri kandırmak istiyor. Sizde şöyle söyleyin; kandıramazlar sizi.

Gürşat Kale’yi biletini alıp gönderebilecek tek adres, ben ve arkadaşlarımdır. Diğer adaylarla Gürşat Kale’yi kimse gönderemezsiniz.

İyi Parti, kendisine verilen İncirliova Belediye Başkanlığı şansını iyi değerlendiremedi. 7 günde yedi aday belirledi. CHP’de de sancılı bir dönem vardı. Atama bekleyen öğretmen gibi bekleyişteydi adaylar.

Bu kadar yamalı bohçayla başarabilecek misin? Çıkmış aday oluyorsun…

Sonunda da bir arkadaşı aday yaptı. Onun öncesinde biz çalışmalarımızı yapmıştı. Acarlar ve İncirliova’daki CHP oyunun önemli bir kısmını kilitledik. İyi Parti’den de bir çok oy zaten gitti.

Yahya Ümit Orbay, iki seçim geçirdi kaybetti. Üçüncü seçim için aday olması için zorlandı. Üçüncü seçim zorlamasında, Aytekin kardeşimiz aday olmak istedi. Ancak parti Yahya Ümit Orbay’ı aday yaptı tekrar. Parti kararına saygı gösteriyorsan, destekle o zaman Yahya Orbay’ı. Sen ne yaptın Ak Parti’nin 3. sırasından seçime girdin. Hani partiliydin, hani partinin dediğini yapacaktın? Sadece bu mu?

Fadime Orbay başkan bir dönem Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra ikinci kez aday gösterdi. Peki ne yaptın Aytekin kardeşim. Görüntün orada ama kardeşin dahil hepiniz mevcut Belediye Başkanı Gürşat Kale’nin yanındaydınız.

İyi Parti’nin adayı olan arkadaşım CHP’lilere ittifak adayına oy verin çünkü parti ittifak yaptı diyemezsin. Daha önce partinin kararlarına saygı göstermeyen bu arkadaşıma CHP’lilerinde saygı göstermesi beklenmemelidir.” dedi.

Konuşmasının son bölümünde projelerini anlatan Yener, Zafer Mahallesi’nden destek istedi.

ResimLink - Resim Yükle

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.