Yener, Hakkındaki Mesnetsiz İddialara Cevap Verdi

DSP İncirliova Belediye Başkan Adayı Ayhan Yener hakkında bazı kişiler tarafından sosyal medya üzerinden karalama kampanyaları başladı. Son zamanlarda sosyal medya üzerinden Acarlar Mahallesi sakinlerinden bazı isimlerin paylaşımları, bizim haber..

Yener, Hakkındaki Mesnetsiz İddialara Cevap Verdi
Son Güncelleme: Whatsapp
ResimLink - Resim Yükle>

DSP İncirliova Belediye Başkan Adayı Ayhan Yener hakkında bazı kişiler tarafından sosyal medya üzerinden karalama kampanyaları başladı. Son zamanlarda sosyal medya üzerinden Acarlar Mahallesi sakinlerinden bazı isimlerin paylaşımları, bizim haber kaynaklı kullanmış olduğumuz elektronik posta adresimize gelen görselleri değerlendirmeye aldık.

Konu hakkında bilgi almak amacıyla DSP İncirliova Belediye Başkanı Ayhan Yener’e bu konu hakkında bilgi almak istediğimizi belirttiğimizde yaptığı açıklamada ” İstanbul Beyoğlu’nda oğlumla gezerken turistik amaç ile uğradığımız tarihi bir yerdir. Ziyaretin dini hiç bir amacı bulunmamaktadır. Bir Müslüman Selçuk’taki Meryem Ana Kilisesi’ni ziyaret ettiğinde Hristiyan mı oluyor? Bu ziyaretten böyle bir anlam çıkartılmasına inanamıyorum. Müslümanım, benim dinimi sorgulamak kimsenin haddine değildir.” dedi.

DSP İncirliova Belediye Başkanı Ayhan Yener hakkında yapılan mesnetsiz yorumlarda “Ayhan Yener Müslüman değildir.” “Fotoğraflarda da görüldüğü üzere kliselere gitmektedir.” gibi söylemler fazlalaştığı için bu haberi yapmış bulunuyoruz.

Ayhan Yener kendi ağzından herhangi bir mahalle toplantısında yada konuşmasında dini yaşantısı hakkında açıklama yapmazken, bugün bazı kişilerin elde etmiş olduğu görsellere bağlı olarak DSP Adayı Yener için Hristiyan’dır demek hiçbir şekilde etik değildir. Bu hiçbir vatandaşı ilgilendiren bir konu olmamakla birlikte, tartışmaya açık bir mevzu dahi olmamalı.

Bir kişi en yakınımızdaki Meryem Ana Klisesine gittiğinde Hristiyandır diyerek damgalanamaz. Ülkemizdeki tüm ibadet yerleri bir tarihi eserdir.

Kişilerin hak ve özgürlükleri kapsamında Türkiye Cumhuriyeti toprakları üzerinde yaşayan her vatandaş istediği dini duyguları ile yaşamakta özgürdür. Bu sebeple ne olursa olsun “Önce İnsan” duyguları içerisinde hayatımızı sürdürürken, seçimde sandık başına gittiğinizde de bu duygularla oy kullanmanız insanlık için iyi bir adım olacaktır!

ResimLink - Resim Yükle

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.