Anasayfa | Reklam ver | iletisim
    • Oyunuzu Hangi Partiye Verdiniz?

      View Results

      Loading ... Loading ...
  • REKLAM

    KULLANICI MENÜSÜ

    KULLANICI ADI

    ŞİFRE

    Bahçeli Yeniden Genel Başkan

    Yazar: incirliova Kategori: Siyaset Tarih: 08 Kasım 2009 Yorum: 0

    MHP 9. Büyük Genel Kurultayı bugün Ankarada yapılıyor. İncirliova İlçe Teşkilatından da yaklaşık 15 kişilik grup kurultaya katılmak için Ankarada bulunuyor. İlçe Başkanı Gürşat Kale ve İlçe Yönetim Kurulu tam kadro Ankara’daki 9. Büyük Kurultayı yerinde takip edecek.“KONGREYE GÖLGE DÜŞTÜ”

    MHP Genel Başkanlığı’na aday olan Ahmet Reyiz Yılmaz, “Bir tek arkadaşımın saçına teline zarar gelsin istemiyorum” diyerek adaylığını durdurduğunu açıkladı.
    Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tabanın değişim iradesinden rahatsız olduğunu belirterek, “Önce AKP Hükümeti’ni ve güvenlik birimlerini suçlayarak kongreye gölge düşürmüştür.” diye konuştu.
    Yılmaz, yeterli imzalarının olmasına rağmen Ankara dışından gelen taraftarlarının Ankara’ya sokulmadığını ve parti kurucusunun dilekçesini sunmak için arkadaşlarının darp edildiğini öne sürdü.
    PKK’nın sevindiği bir dönemde arkadaşlarının birbirleriyle kavga etmesini istemediklerini ifade eden Yılmaz, kendilerinin bu oyuna gelmeyeceklerini vurgulayarak, “Bir arkadaşımın saçının teline zarar gelmesini istemem. 140 imzamız bulunmasına rağmen şu an itibariyle adaylık sürecimi durdurmuş durumdayım. Salondaki delegenin Devlet Bahçeli ile baş başa kalıp Türk milliyetçiliğinin kaderini ne yönde tayin edeceklerini göreceğiz. Muhafazakar milliyetçiliği üzerindeki işgal bu şekilde sürerse, Ülkücü misyon kendisine yeni bir yol çizebilir. MHP, artık karanlık güç odaklarının eline geçmiştir. Müslüman, muhafazakar milliyetçiler kendilerine yeni bir yol haritası çizmeyi düşünebilirler.” görüşünü savundu.

    ŞİŞELER HAVADA UÇUŞTU

    Ankara Atatürk Spor Salonu’ndaki Kurultaya MHP İstanbul İl Örgütü kalabalık bir gurpla gelince, Devlet Bahçeli’ye muhalif gruptan sanan partililer gelenleri, şişe yağmuruna tuttu. MHP’lilerin kendi kendi saldırması salonda olayların çıkmasına neden olurken, bu yanlışlığa  Divan Kurulu noktayı koydu. Saldırıya uğrayan kalabalık için “Hoş geldiniz İstanbul İl Örgütü” anonsu yaptırılınca MHP’lilerin saldırıları durdu. Sonrasında ise İstanbul İl Örgütü uzun süre alkışlandı..

    OY VERME İŞLEMİ SONA ERDİ

    MHP 9. Olağan Büyük Kurultayı’nda, genel başkanlık seçimi için oy verme işlemi sona erdi.

    Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kurultayda, Devlet Bahçeli, genel başkanlık seçimine tek aday olarak girdi.

    Kurultayda, 32 kabinde kurulan sandıklarda Genel Başkanlık için oy verme işlemi sona erdi ve sayıma geçildi.

    Genel başkanlık seçiminin ardından Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu için seçimler yapılacak.

    Kurultayda Genel Başkanını seçecek olan MHP’de ise tek aday mevcut Genel Başkan DR. Devlet Bahçeli. Kurultayda 2 kişininde genel başkanlık adaylığından çekildiği öğrenildi.

    Yapılan seçimde ise DR. Devlet Bahçeli, tek aday olarak girdiği seçimde 1171 delegenin oyunu alarak 5. kez MHP Genel Başkanı oldu.

    Popularity: 7% [?]

    Haberi paylasin

    Yorumlar


    Reklam