Pehlivan boğalar, İncirliova’da güreşecek

İncirliova mesire alanında, 23 Haziran Pazar günü boğa güreşleri gerçekleştirilecek. İncirliova Gönüllüleri Yörük Türkmen ve Efeler Derneği yararına düzenlenecek güreşlerde Aydın, Muğla ve İzmir’den toplam 60 çift pehlivan boğa karşılaşacak…

Pehlivan boğalar, İncirliova’da güreşecek
Yayınlanma: Güncelleme: 241 views

İncirliova mesire alanında, 23 Haziran Pazar günü boğa güreşleri gerçekleştirilecek. İncirliova Gönüllüleri Yörük Türkmen ve Efeler Derneği yararına düzenlenecek güreşlerde Aydın, Muğla ve İzmir’den toplam 60 çift pehlivan boğa karşılaşacak. Vatandaşların yoğun ilgi göstermesi beklenen boğa güreşleri, gün boyu sürecek. Güreşler deste, tozkoparan, ayak, küçük ayak, büyük ayak, büyük orta, başaltı ve baş olmak üzere toplam 9 kategoride yapılacak.
  TERTİP KOMİTESİ
  Mehmet Ülker, Emir Ali Madran, Hulusi Genişoğlu, Hulusi Tosun, Selahattin Özcan, Nedret Eğilmez ve Recep Çatal’dan oluşan tertip komitesi, boğa güreşleri için yaptıkları hazırlık çalışmasında sona geldiklerini açıkladı.
  “ŞÖLEN HAVASINDA GERÇEKLEŞECEK”
  Komiteden Recep Çatal, boğa güreşlerinin, Yörük kültürünün bir parçası olduğunu belirterek, “Kültürel değerlerimizden birisi olan boğa güreşlerini, yaşatmak istiyoruz. Bu anlamda düzenleyeceğimiz güreşlerin vatandaşımızın birlik ve beraberliği, kaynaşması için de çok önemli olduğuna inanıyoruz. Şölen havasında gerçekleştireceğimiz boğa güreşlerine, tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz” dedi. Vatandaşlardan Metin Konur da, boğa güreşlerini çok sevdiklerini, bundan dolayı güreşlerin geleneksel olarak düzenlenmesini istediklerini söyledi.

ResimLink - Resim Yükle

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.