Muhtar Özbay, “Eski Tas, Eski Hamam Filminin Tekrarı!”

Akçeşme Mahallesi ve İncirliova Erbeyli Akçeşme Kooperatifi Başkanı Cemal Özbay, sosyal medyadan İncirliova Belediye Başkanı ve İncirliova Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güler’e ateş püskürdü. Yaptığı yazılı açıklamada “Eski tas, eski..

Muhtar Özbay, “Eski Tas, Eski Hamam Filminin Tekrarı!”
Yayınlanma: Güncelleme: 1.240 views

Akçeşme Mahallesi ve İncirliova Erbeyli Akçeşme Kooperatifi Başkanı Cemal Özbay, sosyal medyadan İncirliova Belediye Başkanı ve İncirliova Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güler’e ateş püskürdü. Yaptığı yazılı açıklamada “Eski tas, eski hamam filminin tekrarnını izleyeceğiz.” diyen Muhtar Özbay, çok ağır konuştu.

Akçeşme Mahallesi’ne ait olan ve Büyükşehir yasası ile birlikte İncirliova Belediyesi’ne devredilen, köylü bahçelerini İncirliova Belediyesi’nin icara vereceğinin haberini alan Akçeşme Muhtarı Cemal Özbay, “5 sene sonrasını bekleyip, karşılığını köylümüzle vereceğiz.” dedi.

“Satmaya değil, yapmaya geliyoruz diye rakiplerine gönderme yapıyordu!”

Özbay yaptığı açıklamada, “Kamuoyuna duyurulur, Akçeşme Mahallesi’ne ait olan ve Büyükşehir Yasası ile birlikte İncirliova Belediyesi’ne devri gerçekleştirilen köylü bahçesi diye tabir edilen incir bahçelerinin ihale ile icara verileceğinin haberi beni ve köylümüz çiftçilerini derinden üzmüştür.

Üretimin ve çiftçinin desteklenmesi politika ve projelerine önem vereceğini vaad ederek, seçim süresince SATMAYA değil, YAPMAYA geliyoruz diye mitinglerde rakiplerine gönderme yapan Sayın Belediye Başkanımız Aytekin Kaya ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güler’i hem İncirliova Erbeyli Akçeşme Kooperatifi Başkanı, hemde Akçeşme Muhtarı olarak ziyaret edip bazı taleplerimizi ilettik.

“Mahallemizdeki çilek üreticilerinin hiçbiri mahallede üretim yapamıyor!”

Bizim mahallemizdeki çilek üreticileri Erbeyli, Karabağ, Sınırteke, İkizdere, Dereağzı, Kızılcaköy’den arazi kiralamak zorunda kaldıklarını belirttiler. Köylü bahçelerini durumu olmayan fakat çiftçi olan ailelere bırakılması konusunda 2018 yılında kiralama bedeli ve yıllık enflasyon artışı ilave edilerek köylüye kiralanmasını belediyeye ilettik. Belediyenin hiçbir zararı olmadan bunun yapılmasını rica etmiştik.

Bugün belediyeden almış olduğumuz haberle bu yerlerin ihalesinin yapılacağını öğrenmiş bulunmaktayız.

Görülen o ki tüccar, üreticiye, fakir çiftçiye tercih edilmiş. Tabir-i caizse eski hamam, eski tas filminin tekrarını izleyeceğiz.

Başkan ve meclis üyeleri, belediyeyi nasıl yöneteceklerini benden öğrenecek değiller. Bu konuda bana ve içinde bulunduğum parti anlayışına uymayan bu karara, 31 Mart seçimlerinde inanarak oy veren ve yanılan biri olarak tepkimi gösteriyorum.

Belediye yönetimine ve ilgili siyasi parti ilçe yönetimlerine sabırla 5 sene sonrasını bekleyip, gerekli karşılığı vereceğimizi köylümüzle ve kooperatif üyelerimizle birlikte dönüş yapacağız.

Başvurularımıza olumlu veya olumsuz dönüş yapma tenezzülünde bulunmayan başkan ve başkan yardımcısına, gerekli cevabı ve tepkiyi verecek güçte olduğumuzu bildirmek isterim.

Belki size bu yetkiyi partiler verdi sanıyorsunuz. Aman unutmayın bizim karasularımızda seyrediyorsunuz ve halk verdi, biz verdik. Ve çok mu yanlış yaptık?” açıklamasında bulundu.

Kamuoyuna duyurulurÇayın taşı ile çayın kuşunu vurduk sananlara ithafen:Akçeşme mahallesine ait iken büyükşehir…

Cemal Özbay paylaştı: 24 Mayıs 2019 Cuma
ResimLink - Resim Yükle

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.