Kurtuluş Adayı Göçer’den Örnek Davranış

31 Mart Yerel seçimlerinde Kurtuluş Mahallesi’nden muhtar adayı olan Mustafa Göçer’in 15 Ağustos 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne gönderdiği başvuru ortaya çıktı. 1801486671 sayılı başvuru sahibi olan Kurtuluş Mahallesi Muhtar..

Kurtuluş Adayı Göçer’den Örnek Davranış
Yayınlanma: Güncelleme: 396 views

31 Mart Yerel seçimlerinde Kurtuluş Mahallesi’nden muhtar adayı olan Mustafa Göçer’in 15 Ağustos 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne gönderdiği başvuru ortaya çıktı. 1801486671 sayılı başvuru sahibi olan Kurtuluş Mahallesi Muhtar Adayı Mustafa Göçer, bir örnek davranışa imza atarak taktir topladı.

Seçimlerden çok önce böyle bir başvuru yapan Göçer’in gönderdiği mailin detayında ise “Yerel seçimlerde veya Genel seçimlerde Belediye Başkan Adayları ve Milletvekili Adayları seçim öncesi evrakları ile birlikte belli bir miktar ödeme yaparak başvuru yapıyorlar. Ancak bu durum mahalle muhtarlığı için yapılmıyor ve herkes son güne kadar başvuru yapabiliyorlar.

2014 Seçimlerinde yaşanan sorunları biliyorsunuzdur. 800 mahallede yeniden seçim yapıldı. Bunun sebebi de evrak problemleriydi. Bunların mutlaka önüne geçilmesi gerekiyor. Muhtar adayları kendi seçmen kağıtlarını, kendileri bastırıyor. Bu durum sandıkta büyük sıkıntılara sebep oluyor.

Bu gibi durumların yaşanmaması için, YSK başvuruları aynı Belediye Başkan Adayları gibi yapılması, evraklar önden teslim alınmalı. Oy pusulalarını da yine YSK sorumluluğuna alınması gerekiyor. Bununiçinde ücret alınması, sorunu kökten çözecek bir hamle olacaktır.

2018 yılındaki yerel seçimler sonrası maaşların iyileştirilmesi ve sigortaların ödenmesi bu işi iyice cazip hale getirecektir. İşin ekonomik kısmı mutlaka hesaplanmalı ancak kaba taslak bir hesap gerekirse, 53,000 mahalle muhtarı olan ülkede her mahalleden ortalama 5 aday çıksa ve bunlardan Belediye Başkan Adayları gibi başvuru ücreti alınsa, bu masrafların çok büyük kısmı çıkacaktır.

53,000 x 5 = 265,000 aday olsa başvuru ücreti 3,000 TL’den 795 milyon TL gibi bir rakam çıkıyor. Seçim masrafları ve ekonomimize oldukça güzel bir destek vermiş olacak bir tutar çıkıyor.

Dilekçemin incelenip tarafıma bilgi verilmesini arz ederim.” yazıyor.

ResimLink - Resim Yükle

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.