Kaya Seçimi Kaybetti!

Aydın Efeler İlçe Merkezi’nde Işıklı’da bulunan Deveciler Kıraathanesi’nde gerçekleştirilen genel kurula Türkiye’nin değişik illerinde bulunan Deveciler Derneği’nin genel kurul üyeleri katıldı. Kongrede Federasyon’un mevcut Başkanı ve aynı zamanda İncirliova Belediye Başkanı olan Aytekin Kaya ile Germencik Ortaklar..

Kaya Seçimi Kaybetti!
Yayınlanma: Güncelleme: 671 views

Aydın Efeler İlçe Merkezi’nde Işıklı’da bulunan Deveciler Kıraathanesi’nde gerçekleştirilen genel kurula Türkiye’nin değişik illerinde bulunan Deveciler Derneği’nin genel kurul üyeleri katıldı.

Kongrede Federasyon’un mevcut Başkanı ve aynı zamanda İncirliova Belediye Başkanı olan Aytekin Kaya ile Germencik Ortaklar Mahallesi devecilerinden Özgür Dülger aday oldu.

Akşam saatlerine kadar devam eden genel kuruldu, zaman zaman ateşli konuşmalar yapıldı. Federasyonunun kurucusu olan Metin Çetin, kongrede yaptığı konuşma ile mevcut Başkan Aytekin Kaya’ya sitem ederek ekmeğini devecilikten kazanan bazı gariban vatandaşların haklarının yendiğini belirterek, başkan Kaya’ya sitem etti.

Kongrede, aynı ilçe sınırlarında birden faza devecilik derneğinin daha az faaliyet göstereninin kapatılması gündeme gelirken, Kültür Bakanlığı’ndan devecilere somut olmayan kültürel miras payının ödenmesi için girişimlerde bulunulması karara bağlandı. Bu arada develerin kızgınlık döneminin sona erdiği mart ayından itibaren de Türkiye’deki tüm pehlivan develerin kimliklendirilmesi için çalışma başlatılması yönünde karar alındı.

Konuşmaların ardından gidilen seçimlerde Türkiye Deveciler Federasyonu başkanlığına Özgür Dülger getirildi.

Kongrede oldukça güçlü görünen mevcut başkan ve aynı zamanda devecilerin en yoğun olduğu bölge olan İncrliova’nın da belediye başkanı Aytekin Kaya 54 oy alırken, rakibi Özgür Dülger 72 oy aldı. İHA

ResimLink - Resim Yükle

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.