Kale, ASKİ’ye Dava Açmaya Hazırlanıyor

İncirliova Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı’nın Belediye Başkan Adayı Gürşat Kale, tvDEN’de yayımlanan Seçim Raporu’nda Gazeteci Mehmet Aydın ve Ayşe Yılmaz’ın sorularını yanıtladı. Yerel seçim çalışmaları ve projelerini anlatan Kale,..

Kale, ASKİ’ye Dava Açmaya Hazırlanıyor
Yayınlanma: Güncelleme: 197 views

İncirliova Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı’nın Belediye Başkan Adayı Gürşat Kale, tvDEN’de yayımlanan Seçim Raporu’nda Gazeteci Mehmet Aydın ve Ayşe Yılmaz’ın sorularını yanıtladı. Yerel seçim çalışmaları ve projelerini anlatan Kale, ASKİ’nin tahsil ettiği katı atık bedellerinin belediyeye neden geri ödenmediğini sordu. Seçimden sonra bu konuyu resmi muhatapları nezdinde gündeme getireceklerini söyledi.

MHP’li Gürşat Kale, seçim çalışmalarını ve başkan seçildiği takdirde yapacağı projelerini anlattı. Rakiplerinin iddialarına yanıt verdi. Kale, aynı zamanda ASKİ’nin seçim öncesi katı atık bedellerini geri ödememesine de değindi. Vatandaşa hizmet noktasında Büyükşehir Belediyesi’nin kaynaklara kısıtlama getirdiğini iddia etti. ASKİ’yle ilgili kurumsal özelliği, işleyişi temsil eden bir genel müdür bulamamanın sıkıntısını yaşıyoruz. 3 yıldır katı atıkla ilgili yazı yazıp cevabını alabileceğim bir merci bulamadım, resmi cevap alamadık. Yaklaşık 300 bin lira katı atık parasının tahsil edilmesi gerekiyor. 2019 için ASKİ’nin 3 milyon üzerinde katı atık bedelini tahsil etmesini bekliyoruz. Tahsil edilen paranın da belirlenen yasal süre içerisinde bize transfer edilmesi gerekiyor. Seçim sürecine girilmesiyle tahsilatlar düştü. Son zamanlarda ASKİ gişelerinde şu söyleniyor: “Su parasını ödeyin, katı atık parasını ödemeseniz de olur.” Bu bir görev yanlışıdır, kusurudur. Bununla ilgili bütün kaynakları topluyorum. Benim vatandaşıma hizmet etmek konusunda kaynağımın kesilmesine sebep olan herkesin bu konudaki resmi muhatapları ne gerektiriyorsa seçimden sonra gündeme getireceğiz.” dedi.

“YANLIŞ POLİTİKA YAPILIYOR”

ASKİ’nin kurumsal sorulara cevap vermesi gerektiğini de kaydeden Kale, “ASKİ gibi bir kurum, yazılan bir konuya yazılı da olsa cevap vermek zorundadır. Kimsenin babasının çiftliği değildir burası. Bir bedel toplanıyor, bunun da geri ödenmesi lazım. Parasını alamadığım hizmeti eksiksiz sürdürüyorum. Bunun üzerinden bizi mali açıdan sıkıştırmak halkçı bir politika olamaz. Seçim öncesi yapılan bu durum yanlış bir politikadır. Bugün 21 Mart, katı atık bedellerinin ödenmesi gerekiyordu. Sorduğumuzda 1 Nisan’da yapılacak deniliyor. Ama 1 Nisan şakası gibi geçmiş olsun.” diye konuştu. 

ResimLink - Resim Yükle

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.