Kale ASKİ Faturaları Hakkında Konuştu

Su faturalarında ilçe belediyesine aktarılan ve fiyatı daha düşük katı atık bedeli kısmının büyük, fiyatı daha yüksek olan ve daha çok yazı bulunan Büyükşehir Belediyesi’ne ait su kullanım ücreti kısmının..

Kale ASKİ Faturaları Hakkında Konuştu
Yayınlanma: Güncelleme: 152 views

Su faturalarında ilçe belediyesine aktarılan ve fiyatı daha düşük katı atık bedeli kısmının büyük, fiyatı daha yüksek olan ve daha çok yazı bulunan Büyükşehir Belediyesi’ne ait su kullanım ücreti kısmının küçük olmasını eleştiren İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, “Psikolojik algı oluşturmaya çalışıyorlar. ASKİ bu müsrifliği açıklamalı” dedi.

İncirliova Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı’nın İncirliova Belediye Başkan Adayı olan MHP’li Gürşat Kale, tvDEN’de 5G1K programına konuk oldu. Görev süresinde yaptığı çalışmaları anlatan Kale, yeni dönem için de İncirliova için 500 milyon liralık proje hazırlığı yaptıklarını söyledi. Kale, yeni dönem için heybelerinin dolu olduğunu ifade ederken, “İncirliova’da 2019-2024 yılları arasında yapmayı planladığımız projeleri Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayımız Mustafa Savaş Bey’in proje ekibiyle paylaşarak çalışmalarımızı yaptık. Hem ilçe belediyesi olarak hem de büyükşehir belediyesinin desteğiyle yapacaklarımızı hazırladık. Bu projelerin maliyeti yaklaşık 500 milyon lira değerinde. Bu rakam belediyemizin 5 yıllık bütçesinin iki katına yakın. İncirliova Belediyesi’nin mali durumu bunlara yetmez. Ancak Cumhur İttifakı’nın gücü, Büyükşehir Belediyesi’nin desteği, bakanlıklarımızın müşterek işbirliğiyle 500 milyon liralık yatırımlar için çok önemli adımlar atabilecek noktadayız. Büyükşehir’in önderliği, koordinatörlük ve yatırımcılığından istifade ederek bunu başaracağımız konusunda çok ümitliyim. Bunun için İncirliova’yla birlikte Büyükşehir Belediyesi’nde de Cumhur İttifakı olarak zafere ulaşmamız gerekiyor. Tabii bu anlamda İncirliovalı vatandaşlarımızın teveccühü bize yansıyor. İnşallah 31 Mart akşamı güzel sonuçları halkımızla paylaşacağız. Hizmetkar bir belediyeciliği hem İncirliova’da hem de büyükşehirde göstermenin azim ve kararlılığındayız.” dedi.

“ASKİ YÖNETİCİLERİ BUNU VATANDAŞA AÇIKLAMALI”

Programa gelmeden önce evinden çıkarken gördüğü su faturasını da yanında getiren Kale, Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü’nün bıraktığı faturadaki ilçe belediyesine aktarılan ve fiyatı daha düşük katı atık bedeli kısmının büyük; fiyatı daha yüksek olan ve daha çok yazı bulunan, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nce tahsil edilen su kullanım ücreti kısmının küçük olmasını eleştirdi. Psikolojik algı oluşturulmaya çalışıldığını iddia ederek ASKİ yönetiminden açıklama beklediğini ifade eden Kale şunları söyledi:

“Ben bunu uzun zamandır yaşıyorum. Faturada üstte “Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü” ve fatura kısmı çok küçük şekilde yazılırken, altta da “İncirliova Belediyesi Katı Atık Toplama Ücret Bildirimi” ile “Katı Atık Ücretlerini İlçe Belediyesi almaktadır.” kısmı çok büyük şekilde yazıyor. Su faturası kısmındaki, satır aralarıyla katı atık kısmındaki satır aralarındaki boşlukları yan yana getirdiğimizde katı atık bölümünün müsrif kullanıldığı, orantılı olmayan bir algı yönetimiyle psikolojik bir algı yapılıyor. Bu faturada su kısmına 37 lira, bir aylık çöp toplama hizmet bedeli karşılığında da 11 liralık hizmet bedeli düzenlenmiş. Ne değeriyle ne de satır aralığıyla ifade edecek. Bunun ne algısı olduğunu ASKİ yöneticilerinden izah etmelerini bekliyorum. Üstteki yüksek fiyatlı küçük harfle yazılmış faturayla altta çok büyük satır aralarında büyük harflerle düşük fiyatlı yazılmış katı atık bedeli neyi izah ediyor? Bunu açıklamalarını, vatandaşa ifade etmelerini istiyorum.

“BASİT GÖRÜNTÜ ALGISI İLE UCUZLUK YARATILAMAZ”

İlçe belediyelerinin katı atık bedellerini zamanında transfer etmeyen idare bu müsriflikle neyi amaçlıyor, anlatmalı. Basit görüntü algısıyla ucuzluk yaratılamaz. Biz İncirliova’da dağ mahalleleri ve ova mahallelerinden çöplerin tamamını toplayıp, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin belirlediği Efeler’deki alana taşıyoruz. Mazot parasının altından kalkamıyoruz, mesafe kurtarmadığı için yapılmayan bir çöp transferi dolayısıyla ciddi işletme maliyetimiz var. Ve götürdüğümüz çöpleri Efeler’deki depolama alanında sıra beklemekten, vakit kaybetmekten hem personel hem araçlarımız mazot ve zaman israfında kayıplara uğruyor. Biz kimseden sadaka istemiyoruz. Hak ettiğimiz bedellerin zamanında aktarılmasını talep ediyoruz. Çünkü hizmeti yapmak için kaynak sunulması gerekir.”

“VATANDAŞIN BİZE CİDDİ BİR GÜVENİ VAR”

İncilriova’da Cumhur İttifakı birlikteliğini sağladıklarını belirtirken, göreve geldikten sonra her yıl kalite kontrol ölçümü anketleri yaptıklarını da söyleyen Cumhur İttifakı’nın İncirliova Başkan Adayı Gürşat Kale, “Yaptırdığımız anketlerde vatandaş bize hangi gözle bakıyor, hizmetkar belediye olacağız sözünü karşılayabiliyor muyuz bunu görmeye çalıştık. Her yıl üç ila beş puan artışlar gördük. Vatandaşın bize ciddi bir güveni var. Bize güvendiği kadar, bunların yarı puanı kadar da başarılı buluyor. Saygı gösteriyoruz. İttifak konusunda çok sorumlu ve anlayışlıyız. Adaletli bir şekilde meclis oluşturmamızı bu anketler zorunlu hale getiriyor.” dedi.(ÇAĞLAR HATİPOĞLU – Aydın Denge Gazetesi) 

ResimLink - Resim Yükle

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.