Ä°ncirliova’nın Marka Kümesi!

Ä°ncirliova’da yıllardır esnaflık yapan Mehmet Dizen’in hobisi ve merakı bölgenin en önemli tavuk kümesine sahip olmasına neden oldu. Ä°nternetten araÅŸtırarak süs tavukları hakkında bilgi edinen ve bunları satın almaya baÅŸlayan..

Ä°ncirliova’nın Marka Kümesi!
Yayınlanma: Güncelleme: 252 views

Ä°ncirliova’da yıllardır esnaflık yapan Mehmet Dizen’in hobisi ve merakı bölgenin en önemli tavuk kümesine sahip olmasına neden oldu. Ä°nternetten araÅŸtırarak süs tavukları hakkında bilgi edinen ve bunları satın almaya baÅŸlayan Dizen, 10 yılda yaklaşık 250 adet süs tavuÄŸuna sahip oldu. Ä°ncirliova esnaflarından Mehmet Dizen’in merakla baÅŸladığı süs tavukları araÅŸtırması, kendisine 7 farklı ırktan 250’ye yakın tavuÄŸa sahip olmasını saÄŸladı.

Süs tavuklarına bakarak günlük stresini attığını belirten Dizen, yumurtasının tane fiyatının yaklaşık 10 TL olduğunu söyledi. Meraklısının oldukça fazla olduğunu belirten Dizen, kendisinde 7 ırk olduğunu ve bunların çok değerli olduklarını belirtti. Portakal Fizan, Cüce Hoşin, Brahma, İsveç, Habeş ve Osmanlı Sultan cinsi tavuklara sahip olan Mehmet Dizen, bunların yaklaşık 500 ile 1000 TL arasında alıcı bulduğunu belirtti. 

ResimLink - Resim Yükle

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.