İncirliova’da Umutlar Yeniden Yeşerdi

TOKİ’nin geçtiğimiz yıl tasarruf tedbirlerini gerekçe göstererek iptal etmesiyle ilçedeki dar gelirli vatandaşları hayal kırıklığına uğratan İncirliova’daki konut projesi için yeniden düğmeye basıldı. TOKİ’nin geçtiğimiz yıl Kasım ayında tasarruf tedbirleri..

İncirliova’da Umutlar Yeniden Yeşerdi
Son Güncelleme: Whatsapp
ResimLink - Resim Yükle>

TOKİ’nin geçtiğimiz yıl tasarruf tedbirlerini gerekçe göstererek iptal etmesiyle ilçedeki dar gelirli vatandaşları hayal kırıklığına uğratan İncirliova’daki konut projesi için yeniden düğmeye basıldı.

TOKİ’nin geçtiğimiz yıl Kasım ayında tasarruf tedbirleri kapsamında iptal ettiği İncirliova projesinin ihalesinin 25 Nisan günü saat 14:30’da gerçekleştirileceği öğrenildi. Yeni projede konutların yanı sıra 4 adet dükkan ile 1 adet cami de yer alması kararlaştırılırken, yaşanan gelişmeyle ilgili olarak açıklamada bulunan İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, “Yeni proje kapsamında 206 adet konut üretilecek. İlçemizde konuta ihtiyaç duyan dar gelirli vatandaşlarımızın ihtiyacına cevap verecek olan bu projeyle ilgili gelişme bizleri ziyadesiyle sevindirmiştir” dedi.  

SON BAŞVURU TARİHİ 19 NİSAN

Yetkililerden edinilen bilgilere göre, TOKİ İncirliova projesi için başvurular, Halk Bankası ve Ziraat Bankası tarafından 6 Mart tarihi itibariyle kabul edilmeye başlandı. Başvuru ücretleri konut tiplerine göre farklılık gösterdiği projede 2+1 konutlar için 500 lira, 3+1 konutlar için ise Bin lira başvuru ücreti isteniyor. Ödenecek olan başvuru tutarları, Ziraat Bankası ve Halkbank şubelerine yatırılıyor. Sosyal konut projeleri için başvurular toplamda 4 ayrı kategoride kabul edilirken, Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri 15-19 Nisan, en az yüzde 40 engelli vatandaşlar 8-12 Nisan, emekliler 25 Mart-5 Nisan, diğer başvurularsa 6-22 Mart tarihleri arasında yapılacak. Projede 2+1 evlerin alanları 75 metrekare ile 85 metrekare arasında, 3+1 evlerin alanlarıysa 110 metrekare ile 128 metrekare arasında farklılık gösteriyor. 2+1 konutlar 116 bin 400 liradan, 3+1 konutlarınsa 170 bin 720 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulacağı projede,  başvuru yapan kişilerin TOKİ’den konut satın almamış olması ve TOKİ’den konut kredisi kullanmamış olması gerekiyor.
 
“BİN KİŞİNİN BARINMASINA İMKAN SAĞLAYACAK” 

İlçede TOKİ konutlarının hayata geçmesi için en başından bu yana girişimlerde bulunan İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, yaşanan gelişmenin ilçedeki dar gelirli vatandaşları çok sevindirdiğini söyleyerek, “Bu konuda daha önceki heyecanımızı hakikaten yaşamaya devam ediyoruz. Yeni proje kapsamında 206 adet konut üretilecek. İlçemizde konuta ihtiyaç duyan dar gelirli vatandaşlarımızın ihtiyacına cevap veren olan bu projeyle ilgili gelişme bizleri ziyadesiyle sevindirmiştir. 206 adet konutun ilçemizde hayata geçmesi yaklaşık bin kişinin barınmasına imkan sağlayacaktır. TOKİ’nin ülke genelindeki 50 bin konut projesi kapsamına ilçemizdeki iptal edilen projeyi de dahil etmesi bizlerin olduğu kadar hemşerilerimizin de yüzünü güldürmüştür” diye konuştu. 

“İMAR PLAN DEĞİŞİKLİĞİ ONAYI BEKLENİYOR”

Projedeki sosyal donatılarla ilgili imar plan değişikliği hazırlıklarını tamamladıklarını söyleyen Başkan Kale, “Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne bu değişikliği gönderdik. Sosyal donatılarla ilgili düzenleme için bu hafta büyükşehir belediye meclisinde de bu konu görüşülecek. Bu değişikliğin onaylanmasıyla birlikte ihalenin de yapılmasıyla inşallah bu iş çok kısa sürede neticeye kavuşacaktır. İnşallah en kısa zamanda hayata geçer ve vatandaşlarımız da sıcak yuvalarına kavuşmuş olur. Daha önce ekonomik sıkıntılar sebebiyle proje durdurulmuştu ancak tekrar gündeme geleceği söylenmişti. Sonuç olarak şimdi yeniden gündeme geldi. Demek ki hemen seçimlerden sonra yapılacak olan ihaleyle birlikte işlemler başlayacak. 206 konutla birlikte yapılacak olan sosyal donatıların şimdiden ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi. Kaynak: Aydın Hedef – Murat Tan

ResimLink - Resim Yükle

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.