İncirliova Belediye’sinden, Muhtar’a Cevap Geldi

Geçen Cuma günü sosyal medya hesabından, İncirliova Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı hakkında bazı eleştirilerde bulunan ve belediyenin “Eski Tas, Eski Hamam” tarzı yönetilmeye devam edeceğini iddia eden Akçeşme..

İncirliova Belediye’sinden, Muhtar’a Cevap Geldi
Yayınlanma: Güncelleme: 968 views

Geçen Cuma günü sosyal medya hesabından, İncirliova Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı hakkında bazı eleştirilerde bulunan ve belediyenin “Eski Tas, Eski Hamam” tarzı yönetilmeye devam edeceğini iddia eden Akçeşme Mahallesi Muhtarı Cemal Özbay’a, İncirliova Belediyesi’nden cevap gecikmedi.

Akçeşme Mahallesi Muhtarı Özbay’ın açıklamasının yer aldığı haberi okumak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

İncirliova Belediyesi’nin yapmış olduğu açıklamada, ” İncirliova Belediye Başkanımız Sayın Aytekin Kaya, Seçilmiş bir Belediye Başkanı olarak, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun kendisine vermiş olduğu yetki ve imtiyazlara göre en üst amir olarak “Belediyenin gelir ve alacaklarını takip ve tahsil etmek” olduğundan bilakis kamu kaynaklarını verimli ve ekonomik olarak kullanarak bırakılan borçları ödemek, hizmet sunabilmek için kaynaklarını yerinde kullanma çabasındadır. 
Kamu mallarının kiralanması, ürünlerini değerlendirmek için kaynakların kiraya verilmesi tam da sahiplenme ve sorumluluklarını yerine getirme olarak nitelendirilebilir. 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerince şartları taşıyan herkes ihaleye katılabilir, rekabet sağlanır ve en iyi fiyata kiraya verilir. Kamu kurumlarında bu olmazsa olmazdır. Kaldı ki tüm belediyeler aynı usul ve esaslar dahilinde iş ve işlem yapmakta ve yapmak zorundadır. 
Bahsettiğiniz kiralama ihale işi İncirliovamızın diğer mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri tarafından adaletli ve sevindirici ve takdire şayan olarak kabul görürken, yasal ve olması gerektiği gibi yapılacak olan bir uygulama karşısında ikinci dönem muhtarlığını yapan bir kişi olarak bunun karşısında olmanızın nedenini gazeteye vermiş olduğunuz demecin,söylemlerinizin kanuna, akla, mantığa ne kadar ters olduğunu,seçmeniniz olan Akçeşme Mahalle halkı zaten size soracaktır. Yine Akçeşme halkı 2014 yılından bu yana aynı yerin aynı ürünlerin yine ihale usulüyle satılmakta iken neden o zaman gündeme getirmediğinizi de sorgulayacak akla ve bilince haizdir. 
İncirliova Belediye Başkanlığı olarak, Akçeşme Muhtarı Sayın Cemal Özbay’ın bu demeci verirken bir anlık dalgınlık ve kafa karışıklığı içerisinde olduğunu öngörüyor, kendisini tekrar konu hakkında bilgilendirmek için belediyemize davet ediyoruz.
Sayın Muhtarımızı da, Hem Akçeşme Halkının, hem de kamuoyunun vaktini olmayan bilgilerle değil, kanunun öngördüğü bir biçimde yapılmak istendiğini ve yapılacağını anlayarak demecini de bu şekilde düzeltmeye davet ediyoruz. Hata insana mahsustur. Önemli olan yanlıştan dönmeyi bilmektir.
Kamuoyuna Saygı ile duyurulur. ” mesajına yer verildi.

ResimLink - Resim Yükle

YORUMLAR (1)

  1. Gülüyorum size sayın kaya yani diyorsunuzki size oy veren vatandasin ne dusundugu onemli degilde boyle bi firsat varken cebimi dusuneyim diyorsunuz yani tabi para herseyden herkesten daha önemli

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.