Gaziler Günü Kutlandı

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene İncirliova Kaymakamı Ediz Sürücü, Belediye Başkan Vekili Murat Şayık, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güler, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Celbek, CHP İlçe Başkanı Hasbi Akman, meclis üyeleri,..

Gaziler Günü Kutlandı
Yayınlanma: Güncelleme: 195 views

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene İncirliova Kaymakamı Ediz Sürücü, Belediye Başkan Vekili Murat Şayık, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güler, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Celbek, CHP İlçe Başkanı Hasbi Akman, meclis üyeleri, kurum müdürleri, muhtarlar, gaziler ve aileleri katıldı. Özkan, 19 Eylül’ün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında Türk kahramanlığının şahlandığı bir gün olduğunu söyledi. Atatürk’ün komutanlığındaki Türk ordusunun 22 gün, 22 gece süren Sakarya Meydan Muharebesi’ni kazanarak, bağımsız Türk Cumhuriyeti Devleti’nin yolunu açtığını belirten Özkan, bu zaferin anısına Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Başkomutan Atatürk’e ‘gazilik’ unvanı ile ‘mareşallik’ rütbesini tevcih ettiğini ifade etti. Gazilerin şehitlerle birlikte cumhuriyetin teminatı ve temel taşları olduğunu dile getiren Özkan, “Vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Ülkemizin bugün, dün olduğundan daha fazla iç ve dış düşmanlarımızın yoğunlaşan tehdidi altındadır. Bilinmelidir ki Türk milletinin azim ve kararı, her türlü zorluğu yenmeye ve Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek yaşatmaya muktedirdir” dedi. 

ResimLink - Resim Yükle

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.