Eski Belediye Çalışanı Yayla Tutuklandı

Uzun yıllardır Aydın bölgesindeki bazı yerel gazetelerde çalışan, bir dönemde İncirliova Belediyesi Basın biriminde görev yapan Mustafa Yayla, Cumhurbaşkanı’na hakaretten cezaevine gönderildi. 47 yaşındaki Yayla, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep..

Eski Belediye Çalışanı Yayla Tutuklandı
Yayınlanma: Güncelleme: 422 views

Uzun yıllardır Aydın bölgesindeki bazı yerel gazetelerde çalışan, bir dönemde İncirliova Belediyesi Basın biriminde görev yapan Mustafa Yayla, Cumhurbaşkanı’na hakaretten cezaevine gönderildi. 47 yaşındaki Yayla, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle 11 ay 20 gün hapis cezası aldığı için tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Farklı yerel gazetelerde görev yapan ve bir süredir Kuşadası’nda yaşayan gazeteci Mustafa Yayla hakkında, sosyal medyadan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği için Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) şikayette bulunuldu. Bunun üzerine Kuşadası 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılarak Yayla hakaret suçundan yargılandı ve 11 ay 20 gün ceza aldı. Cezası ertelenmeyen ve paraya dönüştürülmediği için Bölge İstinaf Mahkemesi’ne itiraz başvurusunda bulunan Yayla’ya oradan da kötü haber geldi. İstinaf Mahkemesi yerel mahkemenin verdiği kararı onadı.

Karardan haberi olmadığı söylenen Yayla, dün akşam rutin yol kontrolünde gözaltına alınarak geceyi nezarette geçirdi. Bugün sabah saatlerinde İzmir Torbalı cezaevine gönderilen Yayla, cezasını burada yatacak.

ResimLink - Resim Yükle

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.