Ege’nin En Büyük Rehabilitasyon Merkezi’nin Temeli Yazıdere’de Atıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ege Bölgesi’nin en büyük engelli rehabilitasyon merkezinin temel atma törenine katıldı. Aydın’ın İncirliova ilçesine baÄŸlı Yazıdere Mahallesi’nde, 22 bin metrekare alan üzerine inÅŸaat edilecek Avrupa BirliÄŸi (AB) standartlarındaki..

Ege’nin En Büyük Rehabilitasyon Merkezi’nin Temeli Yazıdere’de Atıldı
Yayınlanma: Güncelleme: 426 views

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ege Bölgesi’nin en büyük engelli rehabilitasyon merkezinin temel atma törenine katıldı.

Aydın’ın İncirliova ilçesine baÄŸlı Yazıdere Mahallesi’nde, 22 bin metrekare alan üzerine inÅŸaat edilecek Avrupa BirliÄŸi (AB) standartlarındaki Ege Bölgesi’nin en büyük engelli rehabilitasyon merkezinin temeli, Bakan Selçuk’un da katıldığı törenle atıldı.

AK Parti hükümeti temsilcilerinin genelde temel atma yerine açılış törenlerine katıldığına iÅŸaret eden Bakan Selçuk, “Biz Aydınlı hemÅŸerilerimize o kadar güveniyoruz ki; 2019 yılı içerisinde tamamlayacağına inandığımız bu tesisin açılışına da gelmek istiyoruz. 17 yıllık iktidarımız döneminde 2002’de engelli bakım merkezi sayımız 23 iken, bugün 99 engelli bakım merkezimiz ve 242 özel engelli bakım merkezimiz olmak üzere 341 gibi bir rakam ulaÅŸmış durumdayız. Milletimize hizmet veren binalarımızın kalitesinin de aynı zamanda artması, iyileÅŸmesi ve imkanlarımızın geliÅŸmesi bizim huzurlu, mutlu ve de saÄŸlıklı bir toplum hedefimize giden yolda en büyük gücenmemiz. Bu motivasyonla Bakanlık olarak personellerimizle birlikte daha üst düzey imkanlar için çalışıyoruz. Yeni projeler, yeni uygulamalar ve yeni hizmet modelleri geliÅŸtirmek için çalışıyoruz. Bugün engelli bakım merkezlerinde engelli kardeÅŸlerimizin her türlü ihtiyaçları karşılanabiliyor. Bunda en büyük pay 17 yıldır canla, baÅŸla, millete hizmet etmek için çalışan ve asla yorulmayan hükümetlerimizindir” dedi.

“Aydın’a yatırım yapmaya devam edeceÄŸiz”

AK Parti hükümetleri döneminde Aydın’a 23,5 milyon liralık yatırım yapıldığına iÅŸaret eden Cumhur Ä°ttifakı Aydın BüyükÅŸehir BaÅŸkan Adayı Mustafa Savaş da, “Aydın’a yatırım yapmaya devam edeceÄŸiz. Biz Aydın’da Allah’ın izniyle 17 artı 1 yapacağız. Bir baÅŸarı hikayesi ve destek yazacağız. Önümüzdeki dönem için bakanlarımızdan biz söz alıyoruz, çok önemli yatırımlar yapacağız. Önümüzdeki dönem termalle turizmi buluÅŸturma noktasında saÄŸlık turizmini önemsiyoruz. Bakın Avrupa’nın nüfusu yaÅŸlanıyor ve orada emeklilik fonları var. O emeklilik fonları ve sigorta ÅŸirketleriyle anlaÅŸtığımız takdirde ve de burada termal turizm ile saÄŸlık turizmi alanları oluÅŸturduÄŸumuzda Aydın’daki turizm sezonu 4 aydan 12 aya çıkacak, birçok evladımız iÅŸ sahibi olacak. Bizim hedefimiz Aydın’da doÄŸan çocuÄŸumuzun karnı, Aydın’da doyacak” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

“Ä°stihdamın geliÅŸtirecek her türlü giriÅŸimi teÅŸvik etme anlamında taahhütte bulunuyoruz”

Temeli atılan engelli bakım, rehabilitasyon ve saÄŸlık merkezinde 220 kiÅŸinin istihdam edileceÄŸini belirten Ä°ncirliova Belediye BaÅŸkanı GürÅŸat Kale, “5 yıllık belediye baÅŸkanlığı dönemimizde her zaman giriÅŸimciliÄŸi destekleme azim ve kararlılığında olduk, elimizden gelenleri sonuna kadar yapmaya gayre ettik. Bu tesisi Ä°ncirliova’mıza kazandırmak için 8 aydır bir çaba içerisindeyiz. Bugün de burada bu tesisin temelini atmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Yatırım yapacak tüm giriÅŸimcileri desteklemeyi, Ä°ncirliova’da istihdamın geliÅŸtirecek her türlü giriÅŸimi teÅŸvik etme anlamında taahhütte bulunuyoruz” dedi.

KonuÅŸmaların ardından Bakan Selçuk’a BaÅŸkan Kale tarafından iÄŸne oyası ve üzerinde Ä°ncirliova’nın simgelerinden olan deve figürü iÅŸlenmiÅŸ el dokuma halı hediye edildi. Ardından tesisin temeli Bakan Selçuk ve protokol tarafından birlikte atıldı.

22 bin metrekare alana inÅŸaat edilecek, 400 engelli kapasiteli ve 220 kiÅŸiyi istihdam edecek olan engeli bakım, rehabilitasyon ve saÄŸlık merkezinin 9 ayda tamamlanarak bu yıl içerisinde hizmete açılması hedefleniyor. Temel atma törenine Bakan Selçuk’un yanı sıra Vali Yavuz Selim Köşger, Cumhur Ä°ttifakı Aydın BüyükÅŸehir BaÅŸkan Adayı Mustafa SavaÅŸ, AK Parti Aydın Milletvekilleri Bekir Kuvvet Erim ve Metin Yavuz, İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, Ä°ncirliova Belediye BaÅŸkanı GürÅŸat Kale, siyasi parti temsilcileri ve davetliler katıldı. Ä°HA

ResimLink - Resim Yükle

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.